Opret og tilpas projekter

I OnlineFundraising har du mulighed for at oprette forskellige projekter, som givere kan donere til.
Projekter er en måde at 'øremærke' de donationer, du modtager, så du kan se, hvad de er givet til. Når giveren donerer ved hjælp af en formular, fremgår det, hvilket projekt de er ved at donere til – og du kan også gøre det muligt for giveren selv at vælge projekt.

Læs mere om formularer her.

Find dine projekter

Du finder en oversigt over dine oprettede projekter ved at vælge 'Projekter' i menuen til venstre. Det er også her, du har mulighed for at oprette nye projekter.

Trykker du på 'Projekter', kommer du til en side med oversigt over dine eksisterende projekter. Under 'Total' kan du se, hvor mange penge der er doneret til de forskellige projekter.

Opret og rediger projekter

Du kan redigere et projekt ved at trykke på det, og du opretter et nyt projekt ved at trykke på 'Tilføj ny projekt'.

1. Navngiv dit projekt

Når du tilføjer et nyt projekt, er det første, du skal gøre, at give projektet en passende titel.

Bemærk, at det er denne titel, der vil fremgå af dine formularer. Det vil sige, at det er den titel, giverne møder, når de skal til at donere. Tænk derfor over, hvad du kalder dit projekt.

2. Sæt et mål for dit projekt

Du har også mulighed for at sætte nogle mål for projektet.

'Mål for indsamling' dækker over det samlede beløb i kr., som du håber at samle ind på projektet.

'Mål for faste støtter' er relevant, hvis dit mål er at få et bestemt antal faste støtter. Det tal, som du angiver her, skal altså være antallet af nye faste støtter, som du håber at få igennem dette projekt – for eksempel 100 faste støtter.

3. Tilføj eventuelle eksterne donationer

Skulle du modtage nogle donationer uden om OnlineFundraising – for eksempel kontant – kan du føje dem til projektet og få dem til at tælle med i det mål ved at indtaste det samlede beløb, du har modtaget i eksterne donationer, under 'Eksterne indbetalinger'.

4. Tildel kontakter til gruppe

Når en giver donerer ved hjælp af en af dine formularer, bliver giveren automatisk oprettet som en kontakt i OnlineFundraising. 'Grupper' er et værktøj til at sortere og holde styr på dine kontakter.

Under 'Automatisk tildelingen af gruppe' kan du vælge, i hvilken gruppe de givere, som donerer til projektet, skal oprettes som kontakter. Det gør du ved at vælge den ønskede gruppe i dropdown-menuen.

5. Angiv fast beløb

Ønsker du at sætte et fast beløb for donationer til projektet, kan du angive dette beløb under 'Fast beløb'.

6. Køb eller donation?

Under 'Type af fradragsberettigelse' skal du vælge, om man, når man giver penge til projektet, foretager en donation eller et køb. Dette er nemlig afgørende for, om givere kan få fradrag for deres bidrag, eller ej.

Det samme skal du angive, under 'Type af SMS transaktion'.

7. Vælg kommunikation

Under 'Kommunikation' vælger du hvilken kommunikationsskabelon, der skal anvendes på projektet. Du vælger blandt dine oprettede kommunikationsskabeloner i dropdown-menuen.

Se her hvordan du opretter og tilpasser kommunikationsskabeloner.

8. Føj projekt til formularer

Under 'Visning' kan du vælge, af hvilke formularer projektet skal fremgå som en mulighed at donere til.

Det gør du ved at krydse de af dine oprettede formularer af på listen, som du ønsker at vælge.

Læs her hvordan du opretter og tilpasser dine formularer.