Indsæt en formular på din hjemmeside

Når du har oprettet en formular er næste skridt at indlejre den på din hjemmeside der, hvor du gerne vil have, at den vises. Her kan du læse, hvordan du gør.

Find javascript eller shortcode til indlejring

OnlineFundraising fungerer som en såkaldt iframe, som du kan indlejre (eller embedde) på din hjemmeside ved hjælp af lidt kode. Koden findes to steder.

Formularspecifik

Find koden til en specifik formular ved at klikke på dokument ikonet i oversigten over formularer.

Dette downloader en tekst fil, der indeholder det du skal indsætte på hjemmesiden.

Generel

Du kan også finde den generelle kode ved at vælge Data og herunder Implementering i OnlineFundraising's hovedmenu.

Under Implementering finder du JavaScript'et for din standardformular, markeret på billedet herunder.

Indsæt sidste del af scriptet på alle jeres sider

Indsæt den sidstenævnte, lange del af scriptet ind i Body'en på alle undersider på jeres hjemmeside, så bliver det nemmere fremtidigt at indlejre formulerer på de enkelte undersider. Så behøver man som redaktør nemlig forholde sig til den første del af formularscriptet.

<div id="fund" data-of="sandbox.onlinefundraising.dk/showcase"></div><script type="text/javascript">var e=document.getElementById("fund");if(null!==e){var s=document.createElement("script"),x=document.getElementsByTagName("script")[0];s.type="text/javascript",s.async=!0,s.src="https://onlinefundraising.dk/js/3.7/iframe.js",x.parentNode.insertBefore(s,x)}</script>

Indsæt kort script der, hvor du ønsker formularen

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/demo"></div>

Når du har indsat sidste del af scriptet på alle dine undersider på hjemmesiden, behøver du, når du vil indlejre en formular, blot indsætte den første del af scriptet dér på siden, hvor du ønsker formularen vist. Vær dog opmærksom på, at det er nødvendigt at redigere lidt i scriptet, alt efter hvilken formular du ønsker vist.

I jeres tilfælde vil der ikke stå "onlinefundraising.dk/demo" men "onlinefundraising.dk/[jeres domænenavn]

Forudindstil information i formularen.

Du kan tilpasse formularen ved at forudgive indstillinger. Mulighederne er mange.

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/demo" data-form="22"></div>

For at få vist en specifik formular skal du tilføje 'data-form=' efterfulgt af nummeret på den formular, du ønsker at indsætte i citationstegn. F.eks.: data-form="16"

Samlet kommer kodebidden til at se sådan her ud:

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/[jeres domænenavn]" data-form="[nummer på formular]"></div>

Du finder nummeret på en formular på listen over dine formularer, som du får frem ved at vælge 'Formularer' i OnlineFundraisingshovedmenu.

Andre tilpasninger

Ønsker du andre tilpasninger, kan du benytte alle mulighederne fra dybe links ved blot at ændre syntaks fra pre_media=mobilepay til data-media="mobilepay.

Formular 22 med forudvalgt MobilePay ser derfor således ud:

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/[jeres domænenavn]" data-form="22" data-media="mobilepay"></div>

Virker det ikke?

Når du har indlejret din formular på hjemmesiden, så husk at tjekke, om det virker. Det er nødvendigt, da noget kan gå galt i indlejringen. Fx kan du risikere, at din html editor klipper i koden.

Du tjekker, om det virker, ved at gemme dine ændringer, gå ind på din hjemmeside, der hvor formularen vises.

Hvis ikke formuaren vises, så tjek, om scriptet er intakt.

Hvis scriptet er intakt, men det stadig ikke virker, så:

1. Kontakt webansvarlig og bed dem tillade javascript i tekstfeltet, eller

2. Kontakt Fundraisingbureauet og få et andet javascript, der skal indsættes alle steder, hvor en OnlineFundraising-formular ønskes brugt. Fx med Google Tag Manager.