Indsæt en formular på din hjemmeside

Når du har oprettet en formular, er næste skridt at indlejre den på din hjemmeside der, hvor du gerne vil have, at den vises. Her kan du læse, hvordan du gør.

Find javascript eller shortcode til indlejring

OnlineFundraising fungerer som en såkaldt iframe, som du kan indlejre (eller embedde) på din hjemmeside ved hjælp af lidt kode. Koden findes to steder.

Formularspecifik

Find koden til en specifik formular ved at klikke på dokument-ikonet i oversigten over formularer.

Dette downloader en tekstfil, der indeholder det, du skal indsætte på hjemmesiden.

Generel

Du kan også finde den generelle kode ved at vælge Data og herunder Implementering i OnlineFundraisings hovedmenu.

Under Implementering finder du JavaScriptet for din standardformular, markeret på billedet herunder.

Indsæt sidste del af scriptet på alle jeres sider

Indsæt den sidstenævnte, lange del af scriptet ind i body'en på alle undersider på jeres hjemmeside, så bliver det nemmere fremtidigt at indlejre formulerer på de enkelte undersider. Så behøver man som redaktør nemlig forholde sig til den første del af formularscriptet.

<div id="fund" data-of="sandbox.onlinefundraising.dk/showcase"></div><script type="text/javascript">var e=document.getElementById("fund");if(null!==e){var s=document.createElement("script"),x=document.getElementsByTagName("script")[0];s.type="text/javascript",s.async=!0,s.src="https://onlinefundraising.dk/js/3.7/iframe.js",x.parentNode.insertBefore(s,x)}</script>

Indsæt kort script der, hvor du ønsker formularen

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/demo"></div>

Når du har indsat sidste del af scriptet på alle dine undersider på hjemmesiden, behøver du, når du vil indlejre en formular, blot indsætte den første del af scriptet dér på siden, hvor du ønsker formularen vist.

Vær dog opmærksom på, at det er nødvendigt at redigere lidt i scriptet, alt efter hvilken formular du ønsker vist.

I jeres tilfælde vil der ikke stå "onlinefundraising.dk/demo" men "onlinefundraising.dk/[jeres domænenavn].

Forudindstil information i formularen

Du kan tilpasse formularen ved at forudgive indstillinger. Mulighederne er mange

For at få vist en specifik formular skal du tilføje 'data-form=' efterfulgt af nummeret på den formular, du ønsker at indsætte i citationstegn. F.eks.: data-form="16"

Samlet kommer kodebidden til at se sådan her ud:

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/[jeres domænenavn]" data-form="[nummer på formular]"></div>

Du finder nummeret på en formular på listen over dine formularer, som du får frem ved at vælge Formularer i OnlineFundraisings hovedmenu.

Andre tilpasninger

Ønsker du andre tilpasninger, kan du benytte alle mulighederne med dybe links.

F.eks. kan du forudvælge MobilePay ved blot at ændre syntaks fra pre_media=mobilepay til data-media="mobilepay".

Formular 22 med forudvalgt MobilePay ser derfor således ud:

<div id="fund" data-of="onlinefundraising.dk/[jeres domænenavn]" data-form="22" data-media="mobilepay"></div>

Tilføj WordPress-plugin – den tætteste integration

Hvis jeres hjemmeside er bygget i WordPress, har I mulighed for at downloade vores WordPress-plugin, for at få adgang til mange simle, men effektive, funktioner for brugen af OnlineFundraising.

Følg de otte trin her for at installere vores plugin til WordPress:

1.  Klik her, og download vores WordPress-plugin

2. Log ind på din WordPress-hjemmeside

3. Gå til menupunktet Plugins

4. Klik på Tilføj ny

5. Klik på Upload plugin

6. Upload det plugin, som du netop har downloadet

7. Derefter skal du aktivere plugin'et

8. Indstil OF menu med de oplysninger, som du finder her og i din oprettelsesmail.

Virker det ikke?

Når du har indlejret din formular på hjemmesiden, så husk at tjekke, om det virker. Det er nødvendigt, da noget kan gå galt i indlejringen. Fx kan du risikere, at din html editor klipper i koden.

Du tjekker, om det virker, ved at gemme dine ændringer, gå ind på din hjemmeside, der hvor formularen vises.

Hvis ikke formuaren vises, så tjek, om scriptet er intakt.

Hvis scriptet er intakt, men det stadig ikke virker, så:

1. Kontakt webansvarlig og bed dem tillade javascript i tekstfeltet, eller

2. Kontakt Fundraisingbureauet og få et andet javascript, der skal indsættes alle steder, hvor en OnlineFundraising-formular ønskes brugt. Fx med Google Tag Manager.

Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på support@onlinefundraising.dk.