Integrer med MailChimp

Bruger du MailChimp? Og ønsker du at få føjet de mailadresser, du modtager gennem OnlineFundraisings formularer, til en MailChimp-liste? Så kan vi nemt hjælpe dig med at få din OnlineFundraising- og din MailChimp-konto til at snakke sammen, så de mailadresser, du modtager i OnlineFundraising, automatisk føjes til din MailChimp-liste.

For at vi kan sætte det op, har vi brug for to oplysninger fra dig:

1. Liste-ID'et på den liste, du ønsker dine kontakter tilføjet
  2. En API-nøgle fra din MailChimp-konto.

Her kan du læse, hvordan du finder de oplysninger.

Find liste-ID

Den føste oplysning, vi skal bruge, er liste-ID'et for den MailChimp-liste, som du ønsker, at dine kontakter fra OnlineFundraising skal tilføjes. Du finder det relevante liste-ID ved at følge de tre trin herunder.

1. Log ind på din MailChimp-konto, og vælg 'Lists' i menuen i toppen af sidevinduet.

2. Når du har klikket på 'Lists' i top-menuen, kommer du til denne side med oversigten over dine lister.

Her klikker du på den lille pil ud for den liste, som du ønsker, at dine kontakter fra OnlineFundraising skal tilføjes.

I den menu, der nu folder ned, klikker du på 'Settings'.

3. I bunden af den side, du nu kommer til, finder du overskriften 'Unique id for list' efterfulgt af navnet på din valgte liste. Herunder står en kode. Det er det liste-ID, vi skal bruge.

Opret API-nøgle

Den anden oplysning, vi skal bruge for at sætte din MailChimp-konto op med OnlineFundraising, er en API-nøgle, som du skal oprette til formålet. Hvordan du gør det, kan du læse her.

1. Stil dig igen på din MailChimp-startside. Her finder du i højre hjørne ud for dit brugernavn en lille pil. Klik på pilen, og vælg 'Account' i menuen, der folder ned.

2. Klik på 'Extras' i menuen på den side, du nu er kommet til, og vælg 'API keys' i den menu, som nu folder ned.

3. På den side, du nu kommer til, finder du knappen 'Create A Key'. Klik på den, og en ny API-nøgle bliver oprettet.

Det er den lange kode, som står under 'API key', som du skal bruge.

Det kan være en god idé at give din API-nøgle et navn under label (klik der, hvor der står 'none set'), så du kan kende dine API-nøgler fra hinanden, skulle du have brug for at oprette flere. mc3.jpg

Indsæt API og Liste-ID i OnlineFundraising

1. Klik på menupunktet 'Indstillinger' i OnlineFundraisings hovedmenu og vælg herefter 'Grundlæggende'.

2. Scroll ned til du finder overskriften 'Abonnér til dit nyhedsbrev'.

3. Indsæt API-nøgle i feltet 'MailChimp API nøgle', og indsæt Liste ID i feltet 'MailChimp Liste ID'.

Husk at gemme, når du er færdig. Ellers gemmes dine ændringer ikke. Du gemmer ved at klikke på knappen 'Gem ændringer', som du finder i sidens øverste højre hjørne.

Tilføj handling på formularer

Når du har tilføjet API og Liste ID i OnlineFundraising, er det næste, du skal gøre, at sætte din(e) formular(er) op til at tilføje kontakter til din MailChimp-liste.

Det første du skal gøre er at tillade denne handling på den (eller de) formular(er), som du ønsker at bruge funktionen på.

1. Vælg 'Formularer i OnlineFundraisings hovedmenu, og vælg den formular, som du ønsker at sætte op til at videresende kontakter til MailChimp.

Du vælger en formular ved at klikke på dens navn på listen over dine formularer.

2. Når du har klikket på en formulars navn i oversigten, kommer du til den side, hvor du redigerer den valgte formular.

Her finder du bjælken 'Handling'.

Det er her du redigerer, hvilke handlinger formularen skal kunne udføre.

Måske skal du klikke på bjælken for at få den boks, hvor du kan redigere formularens handlinger til at folde ud.

3. Tilføj en ny handling. Det gør du ved at klikke på knappen 'Tilføj en mere'.

4. Når du har klikket på 'Tilføj en mere', bliver der oprettet en ny handling, som vil fremgå nederst på listen over dine handlinger.

Vælg 'Tilføj email til MailChimp List, hvis donor tillader det' i dropdownmenuen.Rediger_-_Demo_-_Online_Fundraising.png

Sørg for at formularen spørger om tilladelse til at sende emails

Det er vigtigt at formularen spørger de som udfylder formularen om tilladelse til at sende dem emails. Du skal derfor tilføje et felt for tilladelse og aktivere email-tilladelse. Sådan gør du:

1. Tilføj et nyt felt.

Øverst på siden finder du bjælken 'Felter'. Her ser du en oversigt over formularens felter, og det er her du kan redigere disse felter, fjerne felter og tilføje nye.

Ser du ikke en oversigt over felterne? Så kan du klikke på bjælken for at få dem frem.

Scroller du ned forbi alle dine felter, finder du i bunden af listen knappen 'Tilføj en mere'. Det er den du klikker på for at tilføje et nyt felt.

2. Giv feltet en passende etikette. Etiketten er den tekst, som kommer til at ledsage feltet i din formular.

Indtast den tekst du gerne vil have vist i formularen i tekstfeltet ud for 'Etikette'.

3. Sæt felttype til 'Afkrydsningsfelt'.

Brug dropdownmenuen ud for 'Felt type' til at vælge.

4. Vælg 'Tilladels til at emaile, ringe op, SMS'e etc.' ud for 'Gem som'. Brug dropdownmenuen til at vælge.

5. Det sidste, du skal gøre, er at aktivere email-tilladelse. Det gør du under punktet 'Tilladelser' som du finder i boksen med overskriften 'Indstillinger' i vinduets højre side.

Her skal du sætte hak i boksen 'Sende emails'.

Husk at gemme dine ændringer. Det gør du ved at klikke på knappen 'Opdater'. Den finder du i sidens øverste højre hjørne.

Har du nogen spørgsmål, så kan du skrive til os på support@onlinefundraising.dk.