Opsæt SMS-keyword med enkeltbetaling

"Send 'GIV' til 1234 og doner 100 kr.". Ønsker du at kunne lave den slags indsamlinger? Så kan OnlineFundraising hjælpe dig.

Den måde at donere på kaldes SMS-keywords, og du kan nemt selv sætte et SMS-keyword op i OnlineFundraising. Når du har sat det op, registreres betalingen, og OnlineFundraising sender automatisk en personliggjort takkebesked til giveren.

Læs her hvordan du gør:

1. Ansøg om SMS-keyword

1. Reservér keyword
Det første du skal gøre er at beslutte dig for, hvad SMS-keywordet skal hedde. Altså hvilket ord man som giver skal SMS'e (fx "GIV"). Vær opmærksom på, at nogle keywords kan være taget.

Når du har besluttet dig for, hvilket SMS-keyword, du ønsker, så skriv en mail til os (stephan@fundraisingbureauet.dk). Så tjekker vi, om keywordet er ledigt, og reserverer det til dig, hvis det er.

2. Ansøg om keyword
Skal du bruge dit keyword til en indsamling, skal du udfylde en ansøgning.
Vi forudfylder ansøgningen for dig og sender den til dig til underskrift.

Når din ansøgning er blevet behandlet af 4T, som udsteder SMS-keywords, er du klar til at gå i gang med at bruge dit keyword.

2. Opret formular

Selvom dit SMS-keyword ikke skal føre til, at giveren udfylder en formular, skal du oprette en formular alligevel. Det skyldes, at alle betalinger i OnlineFundraising knytter sig til en formular. Du er derfor nødt til at oprette en formular, før OnlineFundraising kan tage imod betalingen og skrive en kvitterings-SMS til giveren.

1. Log på OnlineFundraising

2. Vælg menupunktet 'Formularer' i OnlineFundraisings hovedmenu

3. Klik på 'Tilføj ny formular' ved siden af overskriften 'Formularer' på formular-siden

4. Navngiv din formular ved at indtaste navnet i bjælken lige under 'Tilføj ny' (markeret med en ring på skærm-billedet herunder)

5. Under 'Handlinger' tilføj handlingen 'Send SMS' ved at vælge denne mulighed i dropdownmenuen.

6. Gem formularen ved at trykke på 'Opret'-knappen i vinduets højre side. Det er vigtigt, at du husker at trykke 'Opret', da formularen ellers ikke gemmes.

3. Opret et kommunikationsflow

1. Vælg menupunktet 'Kommunikation' i OnlineFundraisings hovedmenu (menuen i venstre side af vinduet).

2. Klik på 'Tilføj ny kommunikation'

3. Navngiv din kommunikation ved at indtaste navnet i bjælken lige under 'Tilføj ny' (markeret med en ring på skærm-billedet herunder)

4. Det næste du skal gøre er at formulere den bekræftelses-SMS, som giveren modtager efter at have doneret ved at sende SMS-keywordet.

Det gør du ved at scrolle ned på siden, til du kommer til punktet 'Vedr. SMS keywords'.

Her skriver du din bekræftelse i feltet ud for punktet 'SMS svar og opkrævning af indbetaling'.

5. Gem din kommunikation ved at klikke på 'Opret'-knappen i vinduets højre side. Det er vigtigt, at du husker at trykke 'Opret', da kommunikationen ellers ikke gemmes.

3. Opret SMS-keywordet i OnlineFundraising

1. Vælg 'SMS keywords' i OnlineFundraisings hovedmenu.

2. Klik på 'Tilføj ny SMS keyword'.

3. Navngiv keywordet i OnlineFundraising, så du kan finde det igen. Det gør du ved at indtaste navnet i bjælken lige under 'Tilføj ny' (markeret med en ring på skærm-billedet herunder)

4. Indtast navnet på dit keyword, altså det, som giveren skriver for at donere, under 'Keyword'.

5. Vælg 'opret en enkelt indbetaling' under 'Håndteringsmetoder'.

6. Indtast det beløb, som trækkes, når en giver sender keyword'et, under 'Beløb i DKK'.

7. Vælg 'Donation' under 'Type af fradragsberettigelse.

8. De fleste kunder vil skulle vælge 'Donationer (humanitære formål)' under 'Type af SMS transaktion'. Hvis du er i tvivl om det er et humanitært formål, er du velkommen til at sende en mail til stephan@fundraisingbureauet.dk.

9. Vælg det projekt, som donationerne skal gå til, blandt dine oprettede projekter ud for 'Projekt'.

10. Vælg den formular, som du oprettede til formålet lige før under 'Formular'.

11. Scroll op til toppen af siden igen og vælg den kommunikation, som du lige har oprettet, under 'Kommunikation' i vinduets højre side.

12.  Gem keyword'et ved at klikke på 'Opret'-knappen i vinduets højre side. Det er vigtigt, at du husker at trykke 'Opret', da keyword'et ellers ikke gemmes.

Nu er dit keyword sat op og klar til brug.

Har du nogen spørgsmål, er du altid meget velkommen til at skrive til Stephan Viftrup på stephan@fundraisingbureauet.dk