Opsæt SMS-keyword med enkeltbetaling

"Send 'GIV' til 1272 og doner 100 kr.". Ønsker du at kunne lave den slags indsamlinger?

Den måde at donere på kaldes SMS-keywords, det er muligt med OnlineFundraising.

I guiden her kan du læse, hvordan du gør.

1. Reservér keyword
Det første du skal gøre er at beslutte dig for, hvad SMS-keywordet skal være. Altså hvilket ord man som giver skal skrive i SMS'en (fx 'GIV' i eksemplet ovenfor).

Vær opmærksom på, at nogle keywords kan være taget, så vær gerne kreativ – men hold det kort, så du ikke går glip af donationer, fordi givere skriver forkert.

Når du har besluttet dig for, hvilket SMS-keyword, du ønsker, så skriv en mail til os (support@onlinefundraising.dk). Så tjekker vi, om keywordet er ledigt, og reserverer det til dig, hvis det er.

2. Ansøg om keyword
Er det første gang, vi hjælper dig med at sætte et keyword op, og skal keywordet bruges til en indsamling, så skal du udfylde en ansøgning.

Vi forudfylder ansøgningen for dig og sender den til dig. Det eneste du skal gøre er at tjekke, at oplysningerne er korrekte, skrive under og sende den retur til os. Så klarer vi resten.

Når din ansøgning er blevet behandlet af 4T, som udsteder SMS-keywords, er du klar til at gå i gang med at bruge dit keyword.

Det kræver dog nogle indstillinger i OnlineFundraising. Dem kan du læse om herunder.

3. Opret formular

Selvom dit SMS-keyword ikke skal føre til, at giveren udfylder en formular, er der brug for, at du oprette en formular.

Det skyldes, at alle betalinger i OnlineFundraising knytter sig til en formular. Du er derfor nødt til at oprette en formular, før OnlineFundraising kan tage imod betalingen og skrive en kvitterings-SMS til giveren. Sådan gør du:

1. Vælg menupunktet Formularer i OnlineFundraisings hovedmenu

2. Klik på Tilføj ny formular ved siden af overskriften Formularer på formular-siden

3. Navngiv din formular ved at indtaste navnet i bjælken lige under Tilføj ny (markeret med en ring på skærm-billedet herunder)

4. Under Handlinger tilføj handlingen Send SMS ved at vælge denne mulighed i dropdownmenuen.

6. Gem formularen ved at trykke på Opret-knappen i vinduets højre side. Det er vigtigt, at du husker at trykke Opret, da formularen ellers ikke gemmes.

3. Opret et kommunikationsflow

1. Vælg menupunktet Kommunikation i OnlineFundraisings hovedmenu (menuen i venstre side af vinduet).

2. Klik på Tilføj ny kommunikation

3. Navngiv din kommunikation ved at indtaste navnet i bjælken lige under Tilføj ny (markeret med en ring på skærm-billedet herover)

4. Det næste du skal gøre er at formulere den bekræftelses-SMS, som giveren modtager efter at have doneret ved at sende SMS-keywordet.

Du skriver den i feltet SMS svar og opkrævning af indbetaling, som du finder under overskriften Vedr. SMS keywords.

5. Gem din kommunikation ved at klikke på Opret-knappen i vinduets højre side. Det er vigtigt, at du husker at trykke Opret, da kommunikationen ellers ikke gemmes.

4. Opret SMS-keywordet i OnlineFundraising

1. Vælg SMS keywords i OnlineFundraisings hovedmenu.

2. Klik på Tilføj ny SMS keyword.

3. Navngiv keywordet i OnlineFundraising, så du kan finde det igen. Det gør du ved at indtaste navnet i bjælken lige under Tilføj ny (markeret med en ring på skærm-billedet herunder)

4. Indtast navnet på dit keyword, altså det, som giveren skriver for at donere, under Keyword.

5. Vælg 'opret en enkelt indbetaling' under 'Håndteringsmetoder'.

6. Indtast det beløb, som trækkes, når en giver sender keyword'et, under 'Beløb i DKK'.

7. Vælg Donation under Type af fradragsberettigelse.

8. De fleste kunder vil skulle vælge Donationer (humanitære formål) under Type af SMS transaktion. Hvis du er i tvivl om det er et humanitært formål, er du velkommen til at sende en mail til os på support@onlinefundraising.dk.

9. Vælg det projekt, som donationerne skal gå til, blandt dine oprettede projekter ud for Projekt.

10. Vælg den formular, som du oprettede til formålet lige før under Formular.

11. Scroll op til toppen af siden igen og vælg den kommunikation, som du lige har oprettet, under Kommunikation i vinduets højre side.

12.  Gem keyword'et ved at klikke på Opret-knappen i vinduets højre side. Det er vigtigt, at du husker at trykke Opret, da keyword'et ellers ikke gemmes.

Nu er dit keyword sat op og klar til brug.

Har du nogen spørgsmål, er du altid meget velkommen til at skrive til os på support@onlinefundraising.dk