Forstå payments

Payments er stedet hvor du finder de betalinger der er gået igennem systemet. Trykker du ind på én vil du finde mere information som eksempelvis status, opkrævnings forsøg m.m. (se mere under punktet Enkeltvisning).

Ønsker du en mere tekniske gennemgang, anbefaler vi at du ser vores Payment API

Hop direkte til

Listevisning

Du finder Payments under menupunktet Transactional

Når du vælger Payments i menuen under Transactional, ser du en listevisning. Denne liste viser dig de seneste Payments, der er modtaget gennem OnlineFundraising.

Som standard er sorteringen, at de nyeste payments vil være i toppen, filtreret så payments med det state vi kalder charged (dvs. opkrævede betalinger) vises først.

Funktionalitet: Søg og filtrer

I toppen af listevisningen finder du de funktioner, der er mulige under Payments.

1. Søgning

Her har du mulighed for at søge på transaction number, som er et unikt nummer, der bliver genereret for hverenkelt betaling. Dette nummer bliver tilknyttet den enkelte betaling, og du har mulighed for at sende det med i kvitteringen efter et køb.

Læs mere om de variabler du kan indsætte i kommunikationen, eller læs mere om kommunikation her.

2. Filtrering

Leder du efter andre payments end dem, som er opkrævede, har du mulighed for at bruge filtreringsfunktionen, du finder i toppen af listevisningen. Når du klikker på filter, har du foruden filtrering på payment states (mere om states længere nede), også mulighed for at angive et datointerval, samt hvor mange (size) payments du ønsker at se på listen.

Opdeling af kolonnerne i listevisningen

Listevisningens data er delt op i seks kolonner. Herunder kan du læse, hvad du finder i hver kolonne.

State

Et state kan ses som en status en payment kan være i. Der findes forskellige states og vi har derfor lavet en oversigt over dette her: Payment States og Error Codes.

Created

Under created ser du datoen for, hvornår en payment er oprettet. Formateringen er YYYY-MM-DD HH:MM:SS. De nyeste vil blive vist øverst.

Amount

Her ser du beløbsstørrelse efterfulgt af valuta.

Purpose Accounting Code

Denne kode kan blandt andet bruges til at identificere, hvilket formål en indbetaling skal gå til. Dette kan være en hjælp til regnskabsafdelingen. Læs mere i denne guide: Hvad er Purpose accounting code.

Payment type

En betaling kan være flere ting. Fx kan det være en enkeltbetaling, eller en betaling af en fast betalingsaftale. Vi skelner mellem følgende typer:

• Single
    Dækker over en enkeltbetaling uden tilknytning til en subscription

• Recurring
    En fast betaling, som er tilknyttet en subscription.

• OneOff
    En enkeltbetaling nu og her, der igangsætter en subscription

Gateway

Denne kolonne viser, hvad der har genereret denne payment. Det kunne eksempelvis være, at indbetalingen kom fra MobilePay. Vi har flere forskellige Payment Gateway Providers, som du kan se i denne guide: De forskellige Betalingsgateways.

Transaction number

Hver payment har et unikt transaktionsnummer, som identificerer den enkelte indbetaling. Du kender det måske som ordrenr. fra andre sammenhænge.

Du bestemmer selv, om det skal sendes med i den kvittering, der modtages efter et køb. Ønsker du at sende den med, kan du indsætte det via det vi kalder en kort kode / variable. Følg denne guide: Brug Variables i Communication, og kig efter: paymentGatewayTransactionId og paymentGatewaySubscriptionToken.

Enkeltvisning

Denne visning opnår du ved at gå ind på en enkelt betaling. Informationen, som vises her, kan variere efter hvilket state indbetalingen er i

Funktionalitet

I toppen finder du de funktioner, der er mulige for den enkelte payment.

Refund Payment

Du har mulighed for at tilbagebetale en payment ved at vælge refund.
Du kan læse mere om tilbagebetaling af indbetalinger i vores guide til funktionen refund payment.

Forklaring af de forskellige områder

Nedenfor giver vi dig en forklaring til, hvad du ser, når du har åbnet enkeltvisning af en indbetaling.

1. Payment of Agreement

Det første vi bliver mødt med, er typen af indbetalingen. Det findes 2 typer: en enkeltbetaling eller en fast betaling. Overskriften vil se således ud:

• Payment of Agreement = Fast betaling
  • Payment = Enkeltbetaling

Læs mere om hvad du kan se for de forskellige typer under punkt 4 nedenfor.

2. Status

Her ser du, hvilket state indbetaling er i. Det giver dig også en indikation om, hvorvidt du kan / skal gøre noget. Vi har lavet denne guide, der hjælper med at forstå, hvad farveinddelingen betyder: Farveinddeling af Payments.

Længere oppe har vi skrevet om de forskellige states, som du også kan finde her: Payment States og Error Codes.

3. Payment Method

Payment Method er den betalingsmetode, som er blevet brugt på betalingen. Vi har skrevet en guide om, hvilke typer der findes, og hvad det kræver at få dem.  Se vores guide: Hvad er Payment Method.

4. Connections

Som nævnt i punkt 1 findes der forskellige typer af betalinger. Hvis din betaling er en fast betaling, som er tilfælde på vores ovenstående screendump, så kan du se connections.

Du har mulighed for at klikke dig ind på den tilknyttede subscription, som er det abonnement, der sørger for at trække pengene. Samt på den agreement, som repræsenterer, hvad der bliver betalt, hvor meget, hvornår og hvor ofte.

Se også vores guides til at forstå agreements eller forstå subscriptions.

Hvis der er tale om en enkeltbetaling, vil du kunne se data set. Læs mere om det i punkt 8.

5. Contact information

En kort opsummering af kontaktinformationer, der gør det muligt at genkende, hvilken contact betalingen er tilknyttet. Læs mere om contacts i denne guide: Forstå Contacts.

6. Details

Her finder du de detaljer, der findes for denne betaling. Foruden hvilken payment type, der er tale om, er der information som beløb og gateway. Se også vores guide Payment details, som går i detaljer med visningen, og som også går igennem de forskellige payment types

7. Transactions & charge attempts

Hver betaling gennemgår et forsøg på at opkræve (charge attempt), og når det lykkes, vil der ske en transaktion (transaction). Nogle gange kan der være problemer med at opkræve, og OnlineFundraising vil derfor gøre flere forsøg på at opkræve.

Vi har lavet en mere detaljeret gennemgang, som du kan se her: Transactions & charge attempts.

8. Data set

Data set er en samlet betegnelse for den data der findes og er samlet fra vores entiteter (områder), f.eks. fra en subscription, eller payment. Vi har lavet en meget dybere guide, der fortæller dig alt, du har behov for at vide om data sets. Læs den her: Forstå Data Set.