Forstå Subscriptions

Vi giver en gennemgang af menupunktet Subscriptions samt hvad en subscription er og hvordan den hænger sammen med en agreement, der tilsammen rummer en betalingsaftale.

Hop direkte til

Hvad er Subscription?

En subscription er det enkelte abonnement (fast aftale), som knytter sig til en agreement der tilsammen udgør en betalingsaftale. Tager vi et klassisk eksempel, vil Netflix være din agreement, hvor du så gerne vil tegne et abonnement for at få det (Subscription).

Det vil sige at en subscription altid er personlig og kun knyttet til ét medlem / giver.

I formularopsætningen angiver du agreement og hvis det yderligere opsættes til at lave en fast aftale, vil der blive oprettet en subscription såfremt oprettelsen/betalingen er gået korrekt igennem.

Listevisning

Når du vælger Subscriptions i menupunktet under Transactional, ser du en liste med alle de seneste subscriptions, der er oprettet i OnlineFundraising.

Som standardsortering vises de nyeste øverst, og der filtreres på det state vi kalder Active. Standardvisningen er altså alle aktive subscriptions med de nyeste øverst.

Funktionalitet

I toppen af listevisningen finder du funktionen filtrering.

1: Filtrering

I toppen til højre finder du funktionen Filter, der giver dig mulighed for at filtrere på subscription states (læs mere om states længere nede) og angive datointerval, samt hvor mange subscriptions du ønsker at se på listen (size).

Opdeling af kolonnerne i listevisningen

Listevisningens data er delt op i fire kolonner. Herunder kan du læse, hvad du finder i hver kolonne.

State

State angiver, hvilken status en subscription er i. Se en oversigt over de forskellige states her: Subscription States og Error Codes

Created

I kolonnen Created ser du datoen for, hvornår en subscription er oprettet. Formateringen er YYYY-MM-DD HH:MM:SS. De nyeste vil blive vist øverst.

Payment Method Type

Her vil betalingstypen, der er tilknyttet blive vist.
Se evt. Payment Method og Error codes.

Next Due Date

Her kan du se, hvornår næste betalingsdato er.

Enkeltvisning

Denne visning opnår du ved at vælge en subscription på listevisningen, eller via en kontakt.

Funktionalitet

1. Archive

Denne funktion vil arkivere abonnementet. Dette kan kun ske, hvis abonnementet på forhånd er annulleret.

Se vores guide: Archive subscription

2. Cancel

Denne funktion vil annullere abonnementet. Du vil ikke kunne genstarte dit abonnement, når først det er annulleret

Se vores guide: Cancel subscription.

3. Hold

Denne funktion vil sætte abonnementet på pause.

Klikker du på hold, vil du blive mødt af en boks, der giver dig mulighed for at skrive en Hold description. Her kan du angive, hvorfor abonnementet sættes på pause. Denne tekst vil også kunne optræde i jeres CRM system, hvis I benytter en integration.

Se vores guide: Hold subscription.

4. Change amount

Dette er en genvej til at ændre beløbet på den underliggende personlige aftale det valgte abonnement er tilknyttet. Er der tale om en delt aftale, vil dette ikke være muligt.

Læs mere her: Forstå Agreements.

5. Change frequency

Dette er en genvej til at ændre frekvensen på den underliggende personlige aftale, det valgte abonnement er tilknyttet. Er der tale om en delt aftale, vil dette ikke være muligt.

Læs mere om vores aftaler her: Forstå Agreements

6. New Add On

Denne funktion giver mulighed for at lave en tilføjelse til det eksisterende abonnement, som opkræves med samme frekvens som betalingsaftalen.

Læs mere i denne guide: Forstå AddOn.

Det ser du på enkeltvisningen

Nedenfor finder du en gennemgang af, hvad du ser, når du har åbnet en enkeltvisning af en subscription.

1. Subscription of Personal Agreement

Det første vi bliver mødt med, fortæller hvilken type af aftale, som denne subscription er tilknyttet.

Som du vil kunne læse i guiden: Forstå agreements findes der to forskellige typer af agreements: Personal og Shared

2. Status

Her finder du information om, hvilket state abonnementer er i.

Farven på boksen giver dig en indikation om, hvorvidt du kan/bør handle. Vi har lavet denne guide, der hjælper med at afkode farveinddelingen: Farveinddeling af Subscriptions.

3. Payment Method

Payment method er det betalingsmiddel, som er tilknyttet den pågældende subscription. Vi har skrevet en guide om, hvilke typer der findes, og hvad det kræver at få dem.

Se mere i guiden: Hvad er Payment Method.

4. Connections

Abonnementet er tilknyttet en betalingsaftale, som du kan klikke ind på og læse mere om.

Vi har lavet denne guide, som går i dybden med, hvad en betalingsaftale indeholder: Forstå Agreements

5. Contact information

En kort opsummering af de informationer, OnlineFundraising har på den giver/medlem, abonnementet tilhører.

Læs mere om Contact i denne guide: Forstå Contacts

6. Data Set

Data Set dækker over alt den data, der er modtaget i forbindelse med abonnementet.
Du kan læse mere om det her: Forstå Data Set.

7. Agreement details

Agreement details er en opsummering af indstillingerne for den betalingsaftale, det valgte abonnement er tilknyttet.

Vi anbefaler at læse denne guide for at få en dybere forståelse af, hvad du kan finde her: Forstå Agreements.

8. Add Ons

Her vil du se, hvis der er tilføjelser tilknyttet abonnementet. Du kan læse mere om det i denne guide: Forstå AddOn.

9. Payments

Indbetalinger, der er opkrævet for det valgte abonnement, vil kunne se her.
For en dybere forståelse, anbefaler vi at læse denne guide: Forstå payments.