Brug Variables i Communication

Denne guide er til dig der vil indsætte variabler, som en del af den kommunikations tekst der vises.
Har du ikke læst om kommunikation, anbefaler vi dig at læse denne først: Forstå Communication.

Ønsker du at gå direkte til at opsætte en kommunikation, kan du bruge denne guide: New Communication

Opsætning af Variabler

Som en del af en kommunikation kan du ved hjælp at formularens variabler, indsætte en personlig tekst. Det kunne eksempelvis være at skrive kontaktens fornavn.

En variable defineres med 4 tuborgklammer. 2 som åbner "{{" og 2 igen for at lukke "}}".
Tager vi ovenstående eksempel med fornavnet, vil det skriver: Hej {{firstName}}, tak fordi...

Hvilke variabler kan bruges?

Vi har defineret nogle forskellige standarder, som blandt andet hjælper CRM systemerne til at læse de rigtige ting. Det kunne eksempelvis være navnet på en kontaktperson, hvor vi her har 3 ting som henviser til deres navn: {{firstName}}, {{lastName}} eller hele navnet {{name}}. Disse defineres som en del af formular opsætningen, som hvad feltet gemmes som.

På listen nedenfor vil du se de standarder vi har defineret og hvad de betyder.
Efter listen kan du læse hvilke du selv kan lave.

• {{date}} = Vil være datostempel for dags dato.
  • {{amount}} = Vil være beløbet på en indbetaling, der laves
  • {{paymentMethodType}} = Angiver den betalingsmetode der er brugt.
  • {{paymentTypeTranslated}} - Angiver om det er en Indbetaling eller et Abonnement.
  • {{paymentType}} = Typen af betaling, om det er enkelt eller gentagne.
  • {{name}} = Det fulde navn
  • {{firstName}} = Fornavn
  • {{lastName}} = Efternavn
  • {{email}} = E-mail adresse
  • {{phone}} = Telefon nr.
  • {{address}} = Adresse uden post nr. og by
  • {{postCode}} = Post nr.
  • {{city}} = By
  • {{countryCode}} = Hvis land er angivet
  • {{message}} = Kan bruges hvis der felt til at skrive en besked.
  • Se transaktioner i næste afsnit nedenfor

Følgende kan kun bruges i e-mails og sms-beskeder.

Disse informationer genereres automatisk af OnlineFundraising og vil derfor ikke være mulige at få vist på skærmen (Screen).

• {{successReturnPageUrl}} = Linket til kvitteringen
  • {{paymentGatewayTransactionId}} = Transaktions  ID for betalingen, kan bruges til søgning i Payment.
  • {{paymentGatewaySubscriptionToken}} = Transaktions ID for betalingsaftalen, kan bruges til søgning i Payment.

Brug dine egne variabler

Du har mulighed for at bruge dine egne variabler, ud fra de felter du eksempelvis har opsat i din formular.
Her skal du bruge feltet reference, som i dette tilfælde vil være {{nyhedsbrev}}

Vær opmærksom på at nogle "input types" vil reagere forskelligt. Eksempelvis vil Input type: Checkboxes (please add values), ikke vise de felter som er krydset af.

Vi anbefaler derfor altid at teste igennem.

Opsummering af kvittering i e-mail?

Hvis du ønsker at vise en opsummering af hvad der er blevet indtastet i formularen, kan der med fordel indsættes denne kode, som en del af kommunikationen

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="left" width="100%" id="details" style="border-collapse:collapse;">
<tbody>
<tr>
<td>Dato</td><td>{{date}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Ordrenr.</td><td>{{paymentGatewayTransactionId}}{{paymentGatewaySubscriptionToken}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Beløb</td><td>{{amount}} DKK</td>
</tr>
<tr>
<td>Betalingsmetode</td><td>{{paymentMethod}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Betalingsmiddel</td><td>{{paymentMethodType}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Navn</td><td>{{name}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Email</td><td>{{email}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Telefon</td><td>{{phone}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Adresse</td><td>{{address}}</td>
</tr>
<tr>
<td>Postnr.</td><td>{{postCode}}</td>
</tr>
<tr>
<td>By</td><td>{{city}}</td>
</tr>
</tbody>
</table>