Overgang fra OFv3 til OFv4

Denne side er til dig som tidligere har brugt OnlineFundraising version 3.
Nedenfor har vi synliggjort de største forskelle mellem OFv3 og OFv4.

Du kan trykke dig ind på de forskellige links for at læse mere om det enkelte område.

Er det første gang du er på vores system, anbefaler vi at gå til denne guide: Ny til OnlineFundraising?

Formål styres nu med Purposes

En af de nye funktioner, du kan glæde dig til i OnlineFundraising v4, er Purposes
Purposes lader dig holde styr på, hvilke formål dine indbetalinger går til.

I OFv3 styrede man sine forskellige formål ved hjælp af funktionen Projekter. I OFv3 er Projekter blevet afløst af Purposes, som giver dig yderligere mulighed for at nuancere og håndtere de formål, man giver til igennem OnlineFundraising. Men det betyder også, at det fungerer lidt anderledes, end du måske er vant til fra OFv3.

Derfor har vi lavet en video, som klæder dig på til at forstå Purposes.

Læs mere om purposes her.

OBS: Forudfyld formålet med pre_purpose

Bruger du parametre, som dem du ser nedenfor, til at forudfylde formålet på dine formularer? Så skal du være opmærksom på, at parametret, der styrer formålet, har ændret navn til pre_purpose.

Nu hvor er opgraderet til OFv4, skal parametret derfor rettes fra pre_project, som det hed i OFv3, til pre_purpose, der hvor du bruger parametret.

Ny forbedret datamodel

I OnlineFundraising v4 har vi forbedret datamodellen, dvs. den måde data kommer ind i og bliver synlig i OnlineFundraising.

Det betyder, at meget af det, der vedrører betalinger, vil forekomme lidt anderledes, end du er vant til fra OFv3.

Derfor har vi lavet en video, som klæder dig på til at forstå den nye datamodel og de termer, der relaterer sig til den, og herunder finder du en oversigt over de vigtigste termer, du skal kende.

Herunder finder du en oversigt over termerne i den nye datamodel.

Som noget grundlæggende nyt er sproget i OFv4 engelsk. Ser man bort fra det, vil mange af termerne minde om dem, du kender fra OFv3, mens andre vil være nye.

OFv3

OFv4

Beskrivelse

Indbetalinger

Payments

Se guide: Forstå payments

Opkrævet

Charged

Indbetaling blev opkrævet i dialog med betalingsgateway.

Under behandling

Pending

Indbetalingen er under behandling, enten internt eller eksternt hos betalingsgateway.

Uafsluttede

-

Opbevares ikke i OFv4.

Tilbagebetalt

Refunded

Indbetalingen er tilbagebetalt i dialog med betalingsgateway.

Gennemse

Rejected

Afvist af donor.

-

Cancelled

Annulleret af organisation.

-

Failed

Fejlet hos betalingsgateway. Se fejlkode og -beskrivelse.

Betalingsaftaler

Subscriptions

Se vores guide: Forstå Subscriptions

Aktive

Active

Betalingsaftalen er aktiv.

Tilmelder

Pending

Betalingsaftalen er under behandling, enten internt eller eksternt hos betalingsgateway.

Uafsluttede

-

Opbevares ikke i OFv4.

Gennemse

Inactive

Annulleret af organisation.

-

Error

Fejlet hos betalingsgateway. Se fejlkode og -beskrivelse.

OFv3

OFv4

Beskrivelse

Indbetaling

Payment

Registrering af betaling.

Tilbagebetal

Refund

Tilbagebetal en opkrævet indbetaling i dialog med betalingsgateway.

Se guide: Refund Payment

Send kvittering /
Send kvittering til bogholder

-

Understøttes ikke i OFv4.

Betalingsaftale

Agreement

Definition af den indgåede aftale med donor.
Den findes i OFv4 i en personlig og en delt variant, så man f.eks. kan vedligeholde et fælles medlemsbegreb for alle sine abonnenter.

Forstå Agreements

Opkræv

-

Understøttes ikke i OFv4.

Pausér

-

Håndteres i Subscription i OFv4.
Se guide: Hold Subscription

Genstart

-

Se Subscription i OFv4.
Se guide: Restart Subscription

Annullér

-

Se Subscription i OFv4.
Se guide: Cancel Subscription

-

Archive

Arkiver.

Se guide: Archive Subscription

-

Change amount

Udskift beløb på betalingsaftale.

Se guide: Change Amount for Subscription

-

Change frequency

Udskift frekvens på betalingsaftale.

Se guide: Change Frequency for Subscription

-

Subscription

Definition af donors abonnement af aftalen.

-

Hold

Sæt abonnement på pause.
Se guide: Hold Subscription

-

Restart

Genstart abonnement fra pause med start- og valgfri slutdato.

Se guide: Restart Subscription

-

Cancel

Annullér abonnement.

Se guide: Cancel Subscription

-

Archive

Arkivér abonnement.

Archive Subscription

-

Change Payment Method

Udskift betalingsmiddel.

Se Guide: Change Payment Method

-

AddOn

Definition af opgradering til abonnement.

Se guide: Forstå AddOn

-

Cancel

Annullér opgradering.

Abonnement

Payment Method

Definition af betalingsmiddel.

-

Cancel

Annullér betalingsmiddel.

Kontakt

Contact

Definition af donor.

Se guide: Forstå Contacts

Anonymisér

Anonymise

Anonymisér kontaktens oplysninger, hvis vedkommende ikke har en aktiv Subscription.

Se guide: Anonymise Contact

Flet

Merge

Flet én kontakts oplysninger med en anden.

Se guide: Merge Contacts

-

Archive

Arkivér en kontakt.

Se guide: Archive Contact

Modtaget

DataSet

Definition af en modtaget formular eller SMS.

Se guide: Forstå Data Set

Diverse datapunkter

Diverse datapunkter

Liste af datapunkter der falder udenfor ovennævnte entiteters domæne.

Kommunikation

Communication

Definition af kommunikation med kontakt ved forskellige hændelser.
Forstå Communication

Diverse indstillinger

Diverse indstillinger

Glæd dig til: SMS-donationer gjort smart

I OnlineFundraising v4 har vi nemlig gjort det nemmere for dig at booke og vedligeholde dine sms-keywords, samt sætte sms-flows op.

Dertil lancerer vi smsCPH: en ny sms-gateway, som gør det nemmere og ikke mindst billigere at sende sms'er ud og modtage donationer på sms. Du kan fortsat vælge at bruge Linkmobility som gateway, eller du kan vælge smsCPH.

Vores kunder ønskede en stabil, dansk sms-forsendelse med håndtering af betalinger, hvor data nemt ender i CRM-systemet, og en prismodel, som passer til donationer. Defor har vi skabt smsCPH.

Du kan høre mere om mulighederne for sms-kampagner med OFv4 og smsCPH i videoen her.