Form Builder

Indlejring af formular på hjemmesiden

Senest redigeret:

Denne guide hjælper dig med at indlejre en formular på jeres hjemmeside. Hvis du har brug for at lave en ny meget hurtigt, kan vi anbefale denne guide: Kopiere en eksisterende formular.

Hvad skal indlejres?

Der er 2 ting som skal indlejres, for at få det optimale ud af OF: 1 Kvitterings script og 2 selve formularen.

1: Kvitterings script

Denne side er hvor kontakten lander på, efter en succesfuld udfyldelse af en formular.
URL adressen defineres som en del af Purposes under success landing page, som du kan læse mere om i guiden: Opsætning af Purposes under punkt 4.

I kommunikation ses opdelingen af On Screen og eks. e-mail. Det er her på kvitteringssiden at On Screen vil blive vist. Læs mere i vores guide: Forstå Communication

2: Formular script
Dette script lægges ind på den side hvor formular skal være. Da det henter informationen direkte fra din OF installation, vil alle ændringer du laver i formularen, træde i kraft med det samme.

Genveje

Sådan indlejres det

1: Kvitterings script

Du finder scriptet under: Form builder -> i top højre side: Download receipt script [1].

Scriptet du får ned på din computer vil være en .txt fil, hvor hele indholdet skal indsættes på jeres takke-side.

Da scriptet læser de indstillinger du har lavet i forbindelse med formularens setup, kan du nøjes med at lave én takke-side til alle din formularer.

Hvor skal det indsættes?

Scriptet indsættes på den side som du har oprettet til takke-siden. Naviger da til siden hvor du kan ændre indholdet for siden, og indsætte hele indholdet af .txt filen, som du lige har hentet ned.

De fleste editors (der hvor du skriver din tekst), giver muligheden for at man kan vælge mellem at indsætte kode eller tekst. I nedenstående video kan du se hvordan det ser ud når koden er indsat.

Denne editor (se video) tillader at indsætte kode. Det kan vi se da koden ikke ændrer eller fjerner de tegn som vi har indsat fra filen.

Hvad sker der så?

Efter du har indsat ovenstående script, vil du kunne navigere til siden og se en tom side. Dette betyder at alt er korrekt sat op.

Næste step er at formularen skal indsættes – læs videre nedenfor.

2. Indlejring af formularen

Du finder scriptet under: Form builder -> Tryk på navnet for din formular -> i højre side under actions, Download embed script.

Som med kvitterings scriptet ovenfor, vil filen du henter ned også være en .txt fil. Hele indholdet af denne fil skal placeres på den side hvor du ønsker at formularen skal være.

Hvor skal det indsættes?

Scriptet indsættes på samme måde som kvitterings scriptet, men tag indholdet fra hver sin fil. Det vil sige at du skal vælge at indsætte kode (som videoen nedenfor).

En god tommelfingerregel vil være at gøre som på nedenstående video, at skifte mellem de to. Hvis koden bliver anderledes end da du satte den ind, er der en stor chance for at det ikke vil virke. Her skal du tage fat i jeres webansvarlig som kan hjælpe med at tillade kode blive indsat.

Hvad sker der så?

Når nu formularen er indsat, vil du kunne navigere til siden og se at formularen live. Ser du den ikke, kan det være at du ikke må skrive kode (se tommelfingerregel ovenfor). Tag først fat i jeres webansvarlig og efterfølgende i os.

Alle rettelser du laver til formularen i OF, vil slå igennem med det samme.

Tips og tricks

Vidste du, at samme formular kan bruges til flere kampagner? Det kunne eksempelvis være at du skal lave forskellige kampagner med ens felter der skal udfyldes, men adskillelsen ligger i projekterne og beløb.

Vi har 2 måder at kunne løse denne opgave på, men fælles for dem begge, vil være at det er muligt at styre eksempelvis For udvælgelse af et projekt, frekvens, betalingstype (enkelt eller fast), frekvens eller betalings medie.

1: Forskellige landingssider = styres af indlejringskoden

Er din opbygning på hjemmesiden, at du har flere forskellige landingssider, hvor du gerne vil vise kontaktpersonerne hen til. Kan du via denne metode, lave tilpasningerne til de forskellige landingssider i via indlejrings scriptet.

Brug denne guide til at se hvordan indlejringskoden kan tilpasses: Tilpasning af embed script til at forudfylde formular

2: Samme landingsside = styres af dybe links

Denne metode kan eksempelvis bruges, hvis du har en masse annoncer ude på en gang, men alle skal ramme forskellige beløb (kun 1 beløb er muligt) og frekvenser.

Brug denne guide til at se hvordan dybe links fungerer: Dybe links til at forudfylde din formular

Ofte stillede spørgsmål

• Formularen kommer ikke frem når vi har gemt
    • Nogle CMS systemet tillader ikke at man indsætter kode på siden. Hiv derfor fat i dem som har jeres hjemmeside, for at finde en hurtig løsning på det.
  • Min formular viser: Dear admin.
    - You have been idle for a while and therefore logged out automatically.
    • Denne besked er kun noget du ser, da du har været logget ind i jeres OF setup. Det vil sige at de besøgende ikke vil se det.
  • Jeg ender på en blank side
    • Tjek om du har angivet en url adresse. Hvis ikke du har dette, kan udfyldningen af formularen dirigere dig til en blank side, da den ikke kan se "hvor formularen kommer fra".

Dog kan dette løses ved at angive en kode i <head> på jeres hjemmesiden:
      <meta name="referrer" content="always">