Dybe links til at forudfylde din formular

Du kan via denne guide, få tips og tricks til hvordan du med nogle små tilføjelser i url linket, kan forudfylde en formular. Har du ikke læst guiden: Indlejring af formular på hjemmesiden, anbefaler vi at gøre det inden du går videre.

Ønsker du at ændre ved indlejrings scriptet af formularen, kan du se denne guide:
Tilpasning af embed script til at forudfylde formular.

Genveje

Hvordan gør man?

De tilføjelser vi skal lave, vil være i slutningen af link som peger på siden hvor jeres formularen ligger.
Skal vi eksempelvis udfylde formularen med 100 dkk, skal dette tilføjes til din url adressen.

https://www.JeresUrl.dk/tilFormularen/?pre_amount=100

Skal vi tilføje mere end 1 parameter, vil vi bruge et "&" tegn. Hvor det kun er det første parametre (se ovenstående eksempel), som skal have et "?" tegn.

I dette eksempel tilføjer vi en mdr. frekvens til vores 100 dkk.:

https://www.JeresUrl.dk/tilFormularen/?pre_amount=100&pre_recurringFrequency=yearly

Vi anbefaler altid at teste igennem!

Liste med med forklaring

Nedenfor finder du en liste over de mest almindelige parametre du vil ændre på. Til sidst i listen finder du også en måde at forudfylde et felt som du selv har lavet.

Specialtegn og mellemrum må ikke komme med.

• Beløb: pre-amount=100
    Forudsætningen for denne er, at du enten har 3 beløb, hvor en af dem er 100, eller at beløbsfeltet er åbent for at indtaste et valgfrit (hvor du altså ikke har angivet nogle)

• Purposes/projekter: pre_purpose=1
    Har du angivet flere purposes i formularen , men ønsker at have én forudvalgt, kan du med pre_purpose styre dette. Nummeret refererer til rækkefølgen i formularen.

Det vil sige at hvis du har 3 medlemskaber i følgende rækkefølge: 1: Veteran, 2: Senior, 3: Junior, vil pre_purpose=1 forvælge Veteran.

Hvis du har angivet et beløb på din purpose, vil dette blive valgt "først", da det har størst værdi*.
    Ønsker du at dine purposes angiver beløbet, vil vi anbefale at sætte feltet i formularens Input type for beløb, til number.

• Betalingsmetode: pre_paymentMethod=Recurring
    Som en del af formular opsætningen, vil du kunne styre rækkefølgen for om det er enkelt betaling eller gentagne træk. Men hvis du laver en formular hvor valget af dette er skjult (mere under tips og tricks), vil disse kunne bruges:

Enkelt betaling = pre_paymentMethod=Single
    Fast betaling = pre_paymentMethod=Recurring

• Betalingsmiddel: pre_paymentMethodType=Card
    Som en del af formular opsætningen vil du kunne styre rækkefølgen for dine betalingsmidler. Denne kode vil bestemmer du hvad der skal være valgt, på tværs af rækkefølgen.

Alle betalingskort = pre_paymentMethodType=Card
    Alt fra MobilePay = pre_paymentMethodType=MobilePay
    Betalingsservice = pre_paymentMethodType=Betalingsservice
  • Frekvens: pre_recurringFrequency=monthly
    Indstiller du frekvens som en del af indlejringen, kan du ved at skjule feltet i formularen få den til at syne af mindre og dermed have en mere overskuelig formular.

Månedligt = pre_recurringFrequency=monthly
    Seks gange årligt = pre_recurringFrequency=hexannually
    Kvartalsvis = pre_recurringFrequency=quarterly
    Tre gange årligt = pre_recurringFrequency=triannually
    Hvert halve år = pre_recurringFrequency=biannually
    Årligt = pre_recurringFrequency=yearly

• Start af aftale: pre_recurringStart=now
    Som regel er det ikke noget der bliver præsenteret, men hvis I ønsker at man selv kan vælge, kan nedenstående bruges.

Omgående = pre_recurringStart=now
    Valgfri = pre_recurringStart=custom
    Opkrævning omgående samt d. 1. i måned og fremefter = pre_recurringStart=now_and_first
    D. 1. i næste måned = pre_recurringStart=first
    I sætter en start dato = &pre_scheduleStartCustom=yyyy-mm-dd

• Lav dit eget = Brug reference feltet
    Hvis du har lavet dit eget felt, og eksempelvis ønsker at der skal indtastes noget som er skjult for dem der ser formularen. Kan du lave et skjult felt i formularen og bruge referencen. Se eksempel under billedet.

Ovenstående billede, vil du via: pre_internt-kampagne-id=vinter2020 kunne få udfyldt det skjulte felt med jeres kampagne. Dette eksempel vil udfylde feltet med Vinter2020

• Lås valget = pre_lock="1"
    Hvis dette indsættes, vil de felter du har indstillet i din url, ikke være muligt at rette på. Det kunne eksempelvis være at du har sat et beløb via amount, og ikke ønsker at de skal rette det.

Hvem overruler hvem?

*Hierarkiet for hvilken metode der har størst værdi er således:

• Embed script, overruler dybe links. Læs mere om det her.
  • Dybe links, bestemmer over formularen.
  • Din formular, har alle indstillingerne.

Samlet eksempel

Vi vil gerne have at der skal betales med mobilepay på et beløb der hedder 75 dkk, som opkræves halvårligt. Det skal tagges med vores interne kampagne id vinter2020.

Det vil se sådan ud:

https://www.JeresUrl.dk/tilFormularen/?pre_paymentMethodType=MobilePay&pre_amount=75&pre_recurringFrequency=biannually&pre_internt-kampagne-id=vinter2020

Ofte stillede spørgsmål

• Min ændring slår ikke igennem på formularen
    • Tjek om du har slået det til i opsætningen af formularen. Eksempelvis hvis du prøver at forvælge årlig opkrævning, men kun har månedlig slået til i formularen, vil årlig ikke blive taget.
  • Hvordan får jeg data fra Multiselect?
    • Det er ikke muligt at hente dataen fra et felt som har multiselect.
  • Kan jeg skjule feltet og samtidig pre udfylde det?
    • Ja, så længe at det findes i formular opsætningen, vil du kunne have indflydelse på det. Vi anbefaler altid at teste