Start her

Simpel bogføring

Senest redigeret:

Når du skal bogføre dine betalinger fra OnlineFundraising, er der flere faktorer, der spiller ind i forhold til, hvordan du vælger at håndtere din bogføring:

• Bogføringsprogram – Hvilket system bruger du til din bogføring?
  • CRM – Har du et CRM-system, og er det integreret med OnlineFundraising?
  • Debitor/donor – Håndteres den i regnskabsprogrammet eller i CRM? (Sidstnævnte anbefales kraftigt)
  • Bogføringsmetode – Der er flere skoler inden for bogføring. De to overordnede metoder består i A) klumpsum eller B) bogføring af alle individuelle transaktioner. Begge metoder er fuldt gyldige til årsregnskabet, men A lader sig kun gøre, hvis donors skattefradrag håndteres på anden vis – typisk i et CRM.

Se vores webinar
Vi har lavet et webinar omkring bogføring: Webinar: Bogføring

Hop direkte til dit scenarie

Simpel bogføring: Match hver udbetaling

Vi gennemgår scenariet: Jeg ønsker at matche hver udbetaling på organisationens bankkonto med indbetalinger fra OnlineFundraising.

Denne arbejdsgang er mere omstændig end at opgøre klumpsum, men det er et ønske, vi ofte møder hos bogholdere.

Gør følgende:

1. Eksporter betalinger fra OnlineFundraising (læs her, hvordan du gør)
  2. Lav evt. bilag til bogføring
  3. Indhent ekstra data ved klump-udbetalinger (VISA/Mastercard, MobilePay Subscriptions og Betalingsservice)

1. Eksporter betalinger

Du kan følge denne vejledning til at eksportere en liste af betalinger. Vær opmærksom på, at datofiltreringen i eksporten tager udgangspunkt i, hvornår OnlineFundraising oprettede betalingen (createdTs - Kolonne W), og at du som bogholder er interesseret, i hvilken dato der blev betalt (chargedTs - Kolonne AF).

Du kan med fordel åbne eksporten i Excel og filtrere følgende:

1. Kolonne V - Vælg kun værdien "Charged" for betalte, eller "Refunded", hvis du ønsker at se på tilbagebetalte
  2. Kolonne AF - Vælg kun den periode af betalinger, du ønsker at bogføre

Væsentlige kolonner
Eksporten indeholder al data fra OnlineFundraisings datamodel, men det er ikke alt, der nødvendigvis er relevant for en bogholder. Du kan med fordel fokusere på følgende kolonner, hvis du skal bogføre:

1. Kontakt (hvis du bogfører debitor i regnskabssystemet – dette anbefales ikke)
    1. Kolonne E - Navn
    2. Kolonne Q - Telefonnummer
    3. Kolonne L-P - Adresse
    4. Kolonne E - E-mail
  2. Betaling
    1. Kolonne AF - Betalingsdato
    2. Kolonne Z - Beløb
    3. Kolonne AK - Formål med betaling
    4. Kolonne AM - ID på betalinger fra ePay (Dankort, MasterCard/VISA og MobilePay Online).

2. Bilag til bogføring

For at opnå et bilag for den periode, du bogfører, uden at skulle printe eller gemme pdf'er for hver enkelt betaling, kan du med fordel oprette en ekstra fane i Excel. Ved udelukkende at referere de kolonner, du ønsker i dit bilag, kan du efterfølgende printe dette ark (f.eks. til pdf) som bilag til alle periodens betalinger.

Se vedhæftet Excel-ark i bunden som eksempel: OF export - eksempel.xlsx

Næste gang du bogfører, kan blot overskrive første fanes data fra OnlineFundraising. Hermed bliver fane 2 dit bilag, som du kan printe igen.

3. Indhent ekstra data

Ønsker du at sammenholde denne liste med den specifikke klump-udbetaling fra MasterCard/Visa, MobilePay Subscriptions eller Betalingsservice, skal du have fat i yderligere information fra disse betalingsmidler. Du kan finde oplysningerne her: