Start her

Simpel bogføring i OFv4

Senest redigeret:

Hvordan du bogfører betalinger fra OnlineFundraising, afhænger af flere faktorer såsom:

• Bogføringsprogram – hvilket system du bruger.
  • CRM - Har du et CRM-system, og er det integreret med OnlineFundraising.
  • Debitor/Donor - hvorvidt denne håndteres i regnskabsprogrammet eller i CRM (sidstnævnte anbefales kraftigt)
  • Bogføringsmetode – Der er flere skoler inden for bogføring. De to overordnede metoder består i A) klumpsum  eller B) bogføring af alle individuelle transaktioner. Begge metoder er fuldt gyldige til årsregnskabet, men A lader sig kun gøre, hvis donors skattefradrag håndteres på anden vis – typisk i et CRM.

Obs. se det som Webinar
Vi har lavet et webinar omkring dette som ligger klar til at gense: Webinar: Bogføring

Hop direkte til dit scenarie

Simpel bogføring: Match hver udbetaling

Vi gennemgår scenariet: Jeg ønsker at matche hver udbetaling på organisationens bankkonto med indbetalinger fra OnlineFundraising.

Denne arbejdsgang er mere omstændig end at opgøre klumpsum, men et ønske vi ofte møder hos bogholdere.

Gør følgende:

1. Exportér payments fra OnlineFundraising (se guide)
  2. Lav evt. bilag til bogføring
  3. Indhent ekstra data ved klump-udbetalinger (VISA/Mastercard, MobilePay Subscriptions og Betalingsservice).

1. Eksporter payments

Du kan følge denne guide til at eksportere en liste af betalinger. Vær opmærksom på at datofiltreringen i eksporten tager udgangspunkt i, hvornår OnlineFundraising oprettede betalingen (createdTs - Kolonne W), og at du som bogholder er interesseret, i hvilken dato der blev betalt (chargedTs - Kolonne AF).

Du kan med fordel åbne exporten i Excel og filtrere følgende:

1. Kolonne V - Vælg kun værdien "Charged" for betalte, eller "Refunded" hvis du ønsker at se på tilbagebetalte.
  2. Kolonne AF - Vælg kun den periode af betalinger, du ønsker at bogføre.

Væsentlige kolonner
Eksporten indeholder al data fra OnlineFundraisings datamodel, og ikke alt er relevant for en bogholder. Du kan med fordel fokusere på følgende kolonner ift. til bogføring:

1. Kontakt (hvis du bogfører debitor i regnskabssystemet – dette anbefales ikke)
    1. Kolonne E - Navn
    2. Kolonne Q - Telefonnummer
    3. Kolonne L-P - Adresse
    4. Kolonne E - Email
  2. Betaling
    1. Kolonne AF - Betalingsdato
    2. Kolonne Z - Beløb
    3. Kolonne AK - Formål med betaling
    4. Kolonne AM - ID på betalinger fra epay (Dankort, MasterCard/VISA og MobilePay Online).

2. Bilag til bogføring

For at opnå et bilag for den periode, du bogfører, uden at skulle printe eller gemme pdf'er for hver enkelt betaling, kan du med fordel oprette en ekstra fane i Excel. Ved udelukkende at referere de kolonner, du ønsker i dit bilag, kan du efterfølgende printe dette ark (fx til pdf) som bilag til alle periodens betalinger.

Se vedhæftet Excel-ark i bunden som eksempel: OF export - eksempel.xlsx

Næste gang du bogfører, kan du med fordel blot overskrive første fanes data fra OnlineFundraising. Hermed bliver fane 2 dit bilag, du kan printe igen.

3. Indhent ekstra data

Ønsker du at sammenholde denne liste med den specifikke klump-udbetaling fra MasterCard/Visa, MobilePay Subscriptions eller Betalingsservice, skal du have fat i yderligere information fra disse betalingsmidler. Vi arbejder løbende på at indhente disse informationer automatisk for dig, men for nu skal du gøre det selv.

Du kan finde oplysningerne her:

Opdateres...

Vi er igang med en større process for at gøre det lettere at bogføre. Og der vil derfor komme flere nye tiltag på dette område i den kommende tid.