Form Builder

Forstå opbygningen af den enkelte formular

Senest redigeret:

Denne guide går gennem hvad områderne betyder, men anbefales til dig som har nogenlunde styr på opsætningen, der kort skal have genopfrisket områderne.

Er du derimod helt ny og ønsker en dybere guide, anbefaler vi dig at springe denne over og gå direkte til hvordan du opretter en ny formular

Hop direkte til:

Gennemgang af områderne

Vi går kort igennem de forskellige områder ved at starte i midten og derefter gennemgå de ting der findes i højre side. Ønsker du at lave en ny formular, har vi en guide her: Add New Form.

Fold sammen og ændre rækkefølgen

På ovenstående billede er alle områderne slået sammen, dette gøres ved at trykke på den lille pil der findes helt til højre.

Ligeledes kan man ved at klikke og holde musen nede, flytte rundt på rækkefølgen for områderne. :

Fields

Dette område indeholder alle de felter der er brugt i jeres formular. Det kan både være dem som er skjulte eller vist for giver / medlem. Se mere i guiden omkring oprettelse af en ny formular.FB_C_-_Enkelt_formular_-_Fields.png

Purpose

Her vil du definere din betalingsaftale. Vi har i en anden guide gennemgået alt omkring opsætningen: Opsætning af Purposes

Terms

Her kan du ændre dine betingelser i formularen. Hver formular har sine egne betingelser, som betyder at hvis du ønsker at alle skal have de sammen, kan du bare kopiere dem ind fra en anden formular.

Hvis ikke der skrives noget i terms label, vil der automatisk blive lavet en overskrift: Læs vores betingelser her.

----

Customise labels

Det er muligt at skifte ordlyden i de forskellige labels/overskrifter som felterne har. Eksempelvis hvis du har en formular som kun tager imod månedlig betaling + enkeltbetaling, kunne du overveje at ændre gentagne træk (under Recurring payment) til Mdr. betaling.

Det vil også være her felterne ændres, hvis du ønsker at lave formularen i et andet sprog (det er dog ikke muligt at tilbyde andet end danske kroner).

På ovenstående billede har vi zoomet ud, for at få alle felterne med.

All post meta

Dette er ikke noget du vil komme til at bruge, men hjælper vores udviklere med at se opsætningen i kodesprog. Vi har alle samme visning.

Customise styling, HTML in head and javascript

Her kan du skrive den kode som kun skal ramme den enkelte formular. Ønsker du at ramme alle formularer og læse mere om de forskellige områder, kan vi anbefale denne guide: Forstå Form Builder Customisation.

Export and import form configuration

Koden du ser i den øverste kan bruges til at lave en ny identisk formular. Se mere i vores guide: Kopiere en eksisterende formular.

Højre side

Vi har ovenfor gennemgået alle områderne der fortæller noget om formularens udseende og indhold. I højre side finder du de betalingsindstillinger der kan justeres på. Vi anbefaler dog stadigvæk at hvis du ikke har opsat en formular, eller ikke synes formularen virker som den skal, at du har haft læst guiden der gennemgår hvordan vi opsætter en ny formular

Actions

View form
Trykker du her vil du se siden som hvis den var indlejret på en hjemmeside.

Test form
Hvis I har indsat scriptet på jeres side og under settings indtastet url adressen, vil I kunne se det på jeres side.

Download embed script
Det script du skal bruge til at indlejre det på jeres hjemmeside. Se også guiden omkring indlejring: Indlejring af formular på hjemmesiden

Archive form  + Move to bin
Skal I ikke bruge formularen mere, kan I fjerne den fra listen/oversigten.

Form settings

Enable Google analytics
Skal slås til, hvis du ønsker at der skal være Google Analytics tracking på denne formular. Husk også at sætte dit ID.

Google Analytics Tracking ID
Du har mulighed for at indsætte din UA kode her, hvis du eksempelvis har forskellige koder. Ellers anbefaler vi at det sættes under settings og aktiverer det via ovenstående knap.

Language
Som udgangspunkt står denne til Danish, men kan ændres til andre sprog også. Det eneste den gør er at indsætte noget metadata for google, der dermed kan se hvilket sprog det er.

Transactional settings

Området her dækker over de indstillinger der skal til for at gøre det muligt at betale via formularen. Vi går i dybden i guiden omkring oprettelse af en ny formular: Add New Form

Payment types
Er det enkelt betaling (payment) eller en betalingsaftale (subscription) der skal oprettes, indstilles det i dette område. Du kan flytte rundt på rækkefølgen, ved at trække den ene over den anden.

Payment method types
Her vælges de betalingsmidler du ønsker at tilbyde i din formular. Ønsker du at vide mere om de forskellige vi tilbyder, har vi denne guide: De forskellige Betalingsgateways

Payment method type icons
Her vælger du de ikoner som skal vises i formularen, i forbindelse med ovenstående.

Subscription starting dates
I forbindelse med en betalingsaftale er det muligt at sætte hvornår starttidspunktet for aftalen skal være.

• First day of next month = Første dag i næste mdr.
  • Immediately, and first day of next month = Opkræver på dagen og derefter den første dag i måneden.
  • Immediately = Opkræves med det samme
  • Custom = Her vil giver / medlem selv have mulighed for at vælge

Agreement frequencies
Her vælges frekvensens ud fra

• Monthly = Månedlig
  • Hexannually = Hver anden måned
  • Quarterly = Kvartalvis
  • Triannually = Tre gange om året
  • Biannually = Hvert halve år
  • Annually = Årlig