Indløsningsaftaler – kom godt i gang

For at kunne tage imod kortbetalinger og betalinger med MobilePay Online, har I brug for en indløsningsaftale. Indløseren har til opgave at vurdere jeres troværdighed, ud fra blandt andet hvidvaskningsreglerne.

 

Ting af overveje, ved en ny aftale 

Som udgangspunkt tilbyder alle indløserne at tage imod Visa, Visa Elektron m.m. og udenlandske kort som Visa og Mastercard. Dog vil det kræve en aftale med NETS, hvis I ønsker at tage imod Dankort. Der er stadig nogle få procent der har et Dankort i Danmark som ikke også er et VISA kort. Selv med VISA dankort kan det muligvis betale sig at have en NETS indløsningsaftale, da Dankortet i nogle scenarier har lavere transaktionsomkostninger.

En aftale giver også mulighed for at tilføje gentagne betalinger via kortbetaling.

Udbetalingerne fra indbetalingerne sker via indløseren, så dette skal være i mente, når aftalen oprettes. Du kan læse mere om: Udbetalingstid afhængig af betalingskanal.

 

Hvor lang tid tager det at lave en ny aftale? 

Ansøgningen til en ny aftale kan variere, men afhænger mest af alt om I har jeres dokumenter klar, samt at hjemmesiden indeholder de forskellige krav. 

I gennemsnit ser vi at behandlingstiden er på 4-6 uger. 

 

Hvem kan du bruge? 

For at bruge OnlineFundraising, er der ikke noget krav til hvem I vælger at lave en aftale med.

De fleste indløsere tager imod NGO virksomheder, og vil som regel gerne lave særaftale, der tilbyder nogle fordelagtige transaktionsomkostninger. Desværre kan der være andre som ikke tilbyder en aftale, grundet risikoen ved donationer.  

Vi kan nogle gange lave bedre aftaler med indløserne og deres priser, se eksempelvis Swedbank. Skulle du have forslag til hvem vi skal hive fat i, skriv da gerne til support@onlinefundraising.dk . 

 

Vi har lavet guides til følgende, som vi ved også tager imod NGO virksomheder: 

 • NETS, se guide
  • Med en tilknytning af Teller, kan du modtage:
   Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, JCB Cards og China Union Pay (CUP).
 • Swedbank, se guide
  • Kan tage imod:
   Visa, Visa Elektron, MasterCard, Maestro

 

 

Hvad skal vi bruge for at sætte det op?

Når du har ansøgt om de indløsningsaftaler du skal brug, så skal de kobles op på OnlineFundraising. I den forbindelse skal vi bruge nogle oplysninger.

 • Indløsningsnummer
  Kært barn har mange navne, det er også kendt som:
  Forretningsnummer, Terminaloperatør forretningsnummer (TOF) eller Merchant id.
 • Branchekode
  Typisk vil dette være: 8398 for donationer.

 

Hvordan ved jeg om jeg har en indløsningsaftale?

Hvis I tager imod betalinger på jeres hjemmeside, er chancen for at I har en indløsningsaftale stor. Dog er der undtagelser, som eksempelvis hvis I bruger Stripe. 

Du kan finde de forskellige numre, ved at kontakte jeres indløser