Betalingskanaler

Indløsningsaftaler – kom godt i gang

Senest redigeret:

For at kunne tage imod kortbetalinger og betalinger med MobilePay Online, har I brug for en indløsningsaftale. Indløseren har til opgave at vurdere jeres troværdighed, ud fra blandt andet hvidvaskningsreglerne.

Det er også dem der udbetaler jeres penge, og skulle I ønske at skifte konto nr. for udbetalingen - er det også dem I skal hive fat i.

Genveje i guiden

 


 

Ting af overveje, ved en ny aftale 

Som udgangspunkt tilbyder alle indløserne at tage imod Visa, Visa Electron m.m. og udenlandske kort som Visa og Mastercard. Dog vil det kræve en aftale med NETS, hvis I ønsker at tage imod Dankort. Der er stadig nogle få procent der har et Dankort i Danmark som ikke også er et VISA kort.

Selv med VISA dankort kan det muligvis betale sig at have en NETS indløsningsaftale, da Dankortet i nogle scenarier har lavere transaktionsomkostninger.

Gentagne træk med kort

En aftale giver også mulighed for at tilføje gentagne betalinger via kortbetaling.

Udbetalingerne fra indbetalingerne sker via indløseren, så dette skal være i mente, når aftalen oprettes. Du kan læse mere om: Udbetalingstid afhængig af betalingskanal.

 


 

Hvor lang tid tager det at lave en ny aftale? 

Ansøgningen til en ny aftale kan variere, men afhænger mest af alt om I har jeres dokumenter klar, samt at hjemmesiden indeholder de forskellige krav. 

I gennemsnit ser vi at behandlingstiden er på 4-6 uger. 

 


 

Hvem kan du bruge? 

For at bruge OnlineFundraising, er der ikke noget krav til hvem I vælger at lave en aftale med.

De fleste indløsere tager imod NGO virksomheder, og vil som regel gerne lave særaftale, der tilbyder nogle fordelagtige transaktionsomkostninger. Desværre kan der være andre som ikke tilbyder en aftale, grundet risikoen ved donationer.  

Vi kan nogle gange lave bedre aftaler med indløserne og deres priser. Skulle du have forslag til hvem vi skal hive fat i, skriv da gerne til support@onlinefundraising.dk . 

 


 

Hvad skal vi bruge for at sætte det op?

Når du har ansøgt om de indløsningsaftaler du skal brug, så skal de kobles op på OnlineFundraising. I den forbindelse skal vi bruge nogle oplysninger.

 • Indløsningsnummer
  Kært barn har mange navne, det er også kendt som:
  Forretningsnummer, Terminaloperatør forretningsnummer (TOF) eller Merchant id.
 • Branchekode
  Typisk vil dette være: 8398 for donationer.

Vi anbefaler altid at kontakte jeres indløser, for at få den helt rigtige information

 


 

Hvordan ved jeg om jeg har en indløsningsaftale?

Hvis I tager imod betalinger på jeres hjemmeside, er chancen for at I har en indløsningsaftale stor. Dog er der undtagelser, som eksempelvis hvis I bruger Stripe. 

Du kan finde de forskellige numre, ved at kontakte jeres indløser

 


 

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil tage imod flere kort?
  • Du tager kontakt til dem du har indløsningsaftalen med. Så hjælper de dig med at opdatere din eksisterende aftale
 • Jeg vil gerne kunne lave faste aftaler
  • Du kan opdatere din eksisterende aftale, som giver dig mulighed for at tage imod gentagne træk via kortet. Når det er slået igennem kan du teste i din OF. Vi behøver som udgangspunkt ikke at være involveret i denne process.

   Virker det ikke, kan det være der er noget der skal opdateres hos os, eller at indløseren ikke har fået det slået til endnu. Kontakt os gerne for hjælp.