Indhent CPR-numre på eksisterende givere

For at kunne indberette en donation til Skat har du brug for giverens CPR-nummer.

Det er ikke sikkert, at alle givere har haft mulighed for at oplyse deres CPR-nummer og dermed få skattefradrag, da de donerede, hvis de fx har doneret med et SMS keywords eller fra en formular uden CPR-felt.

Vil du gerne give disse givere muligheden for at få skattefradrag? Så læs her, hvordan du finder givere, som ikke har oplyst CPR-nummer, og giver dem muligheden for at oplyse det.

Find givere uden CPR-nummer

1. Vælg Kontrolpanel i OnlineFundraisings hovedmenu.

2. Find kontakter uden CPR-nummer

Under overskriften Vær opmærksom finder du en boks med kolonnen Personer uden CPR-nr.

Her kan du se, hvor mange af dine OnlineFundraising-kontakter som er oprettet uden CPR-nummer.

Klik på Gennemse-knappen for at få vist en liste over kontakter uden CPR-nummer.

3. Eksporter liste over kontakter uden CPR-nummer

Ovenover listen med kontakter uden CPR-nummer finder du knappen Eksporter.

Klikker du på den, downloades en csv-fil med oplysningerne på de pågældende kontakter, herunder deres emailadresser, som du kan benytte til at sende en email, hvor du beder dem udfylde deres CPR-nummer i en formular.

Opret en CPR-formular og indsæt den på din hjemmeside

For at indsamle CPR-nummer og matche dem med kendte kontakter har du behov for en formular til formålet, der indeholder felter for CPR-nummer, samt nok oplysninger til at kunne lave et match med de allerede kendte kontakter. Dette kunne være email, telefon, navn og evt. adresse.

Uden tilstrækkelige oplysninger kan OnlineFundraising ikke automatisk lave et match – så jo flere oplysninger, jo bedre.

Læs mere om, hvordan du opretter og tilpasser en formular i vores guide til formularer.

Da blot skal bruges til at indsamle oplysninger og ikke til at lave en donation, skal du skjule de felter, der relaterer sig til donation og slette handlingerne accepter indbetalinger og accepter betalingsaftaler.

Når du har oprettet en passende formular, er næste skridt at indlejre formularen på din hjemmeside.

Opret en kommunikation – og knyt den til din CPR-formular

Det sidste du skal gøre er at oprette en kommunikation, hvor du formulerer en bekræftelse i stil med:

"Tak, fordi du har registreret dit CPR-nummer. Vi sørger for, at du får fradrag for dine donationer."

Læs, hvordan du gør, i vores guide til kommunikation

Når du har oprettet en kommunikation til formålet, mangler du blot at knytte den til din CPR-formular. Hvordan du gør det, kan du læse om i vores guide til formularer

Send formularen til givere uden CPR-nummer

Når du har oprettet en formular, indlejret den på din hjemmeside og tilknyttet en passende kommunikation, er du klar til at sende giverne på listen et link til formularen på din hjemmeside.

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på support@onlinefundraising.dk