Tracking af UTM-parametre i OnlineFundraising

Bruger du UTM-parametre for links, der linker til en side med en OnlineFundraising-formular indlejret, kan du finde dem i OnlineFundraising. Vores formular har nemlig mulighed for at opsnappe UTM-parametre og sørge for, at de tilknytter sig den donation, som er blevet foretaget. På den måde kan du spore, hvordan dine givere har fundet vej til at donere.

Her kan du læse mere om, hvad UTM-parametre er, hvordan de snakker sammen med OnlineFundraising, og hvor du finder dem.

Hvad er UTM-parametre?

UTM-parametre tilføjer du til en URL for at opsamle data om, hvor trafikken til din side kommer fra.

Du har mulighed for at definere parametre som: utm_sourceutm_medium og utm_campaign.

UTM-parametre kan bruges til at lave A/B splittest, eller blot til at opnå viden om, hvor folk kommer fra.

Sådan gør du

Hvis ikke du selv kender til at lave en URL, vil vi anbefale dig at bruge Googles værktøj.

Her kan du indtaste information i bl.a.:

• Website URL
  • Campaign Source
  • Campaign Medium
  • Campaign Name

Hvis I f.eks. har lavet en annonce som vises på pol.dk i forbindelse med en julekampagne, der skal føre folk til siden www.dinorganisation.dk/stoet, kunne det se således ud:

• Website URL: https://www.dinorganisation.dk/stoet
  • Campaign Source: Annonce
  • Campaign Medium: Pol.dk
  • Campaign Name: Julekampagne

Et eksempel på det færdige UTM link:

https://www.dinorganisation.dk/stot?utm_source=annonce&utm_medium=pol.dk&utm_campaign=julekampagne

Hvordan kan jeg bruge UTM-linket?

Som illustreret i eksemplet ovenfor, kan man bruge UTM-parametre i forbindelse med annoncer.

Det er dog blot én måde, UTM-parametre kan bruges på. En anden smart måde at bruge UTM-parametre er, når du inkluderer et link til en side med en indlejret formular i dit nyhedsbrev.

Inkluderer du parametrene i dit link vil OnlineFundraising således få at vide, hvor trafikken til din formular kommer fra og knytte den information til den enkelte donation.

Hvor ser jeg de opsamlede UTM-parametre i OnlineFundraising

UTM-parametrene vil blive vist på den enkelte indbetaling, under modtaget formular

1. Klik på Indbetalinger

2. Vælg den relevante indbetaling på listen, og vælg den ved at klikke på det nummer, som står i kolonnen Indbetalings ID.

3. På siden for den valgte indbetaling finder du boksen Modtaget formular. Måske skal du klikke på det lille pil-ikon for at få boksen til at folde ud.

Under Modtaget formular finder du de forskellige UTM-parametre.

Har du nogen spørgsmål? Så er du altid velkommen til at skrive til os på support@onlinefundraising.dk