Indstillinger

I guiden her kan du finde hjælp til, hvordan du redigerer indstillingerne for din hjemmeside, herunder hvordan du indstiller:

• Kontaktoplysninger
  • Sociale konti
  • Links til deling
  • Framework.

Indstillinger

Du finder dine indstillinger ved at vælge Indstillinger i hovedmenuen og dernæst Avanceret i den undermenu, som dukker frem, når du klikker på Indstillinger.

Du kommer derefter til en side, hvor du kan redigere dine indstillinger. Her finder du de fire faner, Kontaktoplysninger, Konti, Deling og Framework.

Herunder kan du læse, hvad du har mulighed for at tilpasse under hver af de fire faner.

Kontaktoplysninger

Under den første fane, Kontaktoplysninger, kan du tilpasse de kontaktoplysninger, som vises på din hjemmeside.

Kontaktoplysninger

Du tilpasser dine kontaktoplysninger ved at indtaste den kontaktadresse, som skal vises på din hjemmeside, i feltet for Adresse, postnummer i feltet Postnr. osv.

Dine kontaktoplysninger bliver typisk vist i footeren på din hjemmeside.

Her og andre steder, hvor kontaktoplysningerne skulle være indsat på din hjemmeside, opdateres oplysningerne dynamisk – dvs. de opdateres automatisk, hvis du ændrer dem under indstillinger.

OBS! Har du blot skrevet dine kontaktoplysninger i brødteksten, opdateres de ikke dynamisk.

At et felt kan opdateres kræver desuden, at det er sat op i koden. Det betyder, at hvis et felt er tomt, er det ikke sikkert, at det kan bruges, uden at der rettes lidt til i koden. Det kan vi hjælpe dig med. Du kan kontakte os her.

Selvbeskrivelse

Under fanen Kontaktoplysninger finder du også feltet Selvbeskrivelse, hvor du har mulighed for at formulere en kort beskrivelse.

Selvbeskrivelsen vises typisk i footeren på din hjemmeside.

Her og andre steder, hvor kontaktoplysningerne skulle være indsat på din hjemmeside, opdateres oplysningerne dynamisk – dvs. de opdateres automatisk, hvis du ændrer dem under indstillinger.

Ligesom med kontaktoplysningerne gælder det dog også, at selvbeskrivelsen skal være sat op i koden, før den kan opdateres automatisk. Det betyder, at hvis et feltet er tomt, er det ikke sikkert, at det kan bruges, uden at der rettes lidt til i koden. Det kan vi hjælpe dig med. Du kan kontakte os her.

Husk at gemme ændringer

Har du lavet ændringer, så husk at gemme dem. Det gør du ved at klikke på knappen Gem indstillinger
Gemmer du ikke, går dine ændringer tabt.

Konti

Under fanen Konti har du mulighed for at definere dine sociale konti, så din hjemmeside kan linke besøgende videre til dine sider på sociale medier.

Du definerer dine sociale konti ved at indsætte et direkte link til f.eks. din Facebook-side i feltet Facebook, et link til din Twitter-konto i feltet Twitter osv.

Herefter vil små ikoner på din hjemmeside kunne lede besøgende videre til dine sociale konti.

Husk at gemme ændringer

Har du lavet ændringer, så husk at gemme dem. Det gør du ved at klikke på knappen Gem indstillinger
Gemmer du ikke, går dine ændringer tabt.

Deling

Under fanen Deling kan du tilpasse mulighederne for deling af din hjemmeside.

Standardtitel og -beskrivelse

Når din hjemmeside vises på google, eller du f.eks. deler et link på Facebook, vises dit link med en titel og en kort beskrivelse.

Du kan definere en beskrivelse for hver enkelt af dine sider, du opretter, men du har også mulighed for at formulere en standardtitel og -beskrivelse.

Standardtitlen og standardbeskrivelsen vises, hvis du ikke definerer andet for en side.

Indtast din standardtitel og -beskrivelse i felterne Standardtitel og Standardbeskrivelse.

Definer nøgleord

Nøgleord, eller keywords, er et greb i den værktøjskasse, som hedder SEO (Search Engine Optimization).

Det skal forstås som nogle ord eller vendinger, som I generelt gerne vil associeres med.

I feltet Standard nøgleord har I mulighed for at definere nogle standard nøgleord. Skriver du flere nøgleord, så adskil dem med komma.

Farve

Under Farve har du mulighed for at tilpasse farven på en bar i browseren, når man får vist hjemmesiden på en android-telefon.

Tillad print, deling med email, Facebook, Twitter etc.

Du kan gøre det nemt for besøgende at dele din side ved hjælp af direkte links til deling markeret med små ikoner.

Du indstiller, hvordan det skal være muligt at dele din side, ved at vælge dem til og fra her. Ønsker du f.eks. at linke til en printvenlig version af din side, så sæt flueben i boksen ud for Tillad deling med print.

Husk at gemme ændringer

Har du lavet ændringer, så husk at gemme dem. Det gør du ved at klikke på knappen Gem indstillinger
Gemmer du ikke, går dine ændringer tabt.

Framework

Indstillingerne, som du finder under fanen Framework, vedrører hjemmesidens teknik.

Hvis din side er sat op til at tage imod tilmeldinger til nyhedsbrev, er det f.eks. her, du kan koble til din mailchimpkonto ved hjælp af en API-nøgle og angive liste-id for den liste, som du ønsker kontakter tilføjet til.

Det er også her, der kan indsættes scripts i forbindelse med tracking på siden. Det er typisk noget, vi vil sætte ind i forbindelse med opsætningen af din hjemmeside, men har du brug for at ændre det, kan du gøre det her.

Husk at gemme ændringer

Har du lavet ændringer, så husk at gemme dem. Det gør du ved at klikke på knappen Gem indstillinger
Gemmer du ikke, går dine ændringer tabt.