Spørg om tilladelse til at kontakte

Det kan være svært at finde vej i både markedsførings-, persondata- og indsamlingslovens regler for, hvem I må kontakte om hvad. Er I en indsamlende, paragraf $8a-godkendt organisation anbefaler vi derfor, at I altid sørger for at indhente tilladelser og dokumentere, hvorfra I har dem.

Vi anbefaler derfor, at I laver et afkrydsningboks på jeres formularer med en bred formulering, så kontakten kun skal sætte ét kryds.

Se et eksempel på formularen herunder.

I guiden her kan du læse, hvordan du laver en sådan boks. Du kan også læse, hvordan du laver en boks, der spørger om tilladelse til en specifik kontaktform som f.eks. email.

Lav et afkrydsningsfelt til generel tilladelse

1. Find dine tilladelser

Du finder dine tilladelser ved at vælge Kontakter i OnlineFundraisings hovedmenu og herunder Konfig. af tilladelser.

Her kan du bygge en liste af tilladelser, du ønsker at indsamle fra dine kontakter.

Ønsker du at spørge om en generel tilladelse, sådan som vi anbefaler, kan du dog bare bruge den generelle tilladelse Alle kanaler, som allerede er oprettet automatisk, og som du ser på billedet ovenfor.

2. Opret et afkrydsningsfelt

Det næste du skal gøre, er at oprette et afkrydsningsfelt i dine formularer.

Det gør du ved at gå ind på den side, hvor du redigerer en formular og tilføje et nyt felt (du kan læse, hvordan du redigerer dine formularer her).

Under Etikette skriver du den tekst, du genre vil have skal fremgå af formularen. Skriv f.eks.

Jeg giver hermed [Organisation] tilladelse til at sende mig nyhedsbreve samt i øvrigt kontakte mig om donationer pr. email, SMS, brev og telefon.

Under Felt type vælger du Afkrydsningsfelt, og under Gem som kan du finde dine oprettede tilladelser i dropdownmenuen.

Vælg her den brede tilladelse Tilladelse til: alle kanaler.

Husk at gemme din formular og gennemse dine ændringer, når du er færdig.

Eksempel på en mere specifik tilladelse

Selvom vi anbefaler, at du spørger om en generel tilladelse, kan du også have brug for at spørge om tilladelse til at kontakte giveren på en specifik måde.

1. Find dine tilladelser

Du finder dine tilladelser ved at vælge Kontakter i OnlineFundraisings hovedmenu og herunder Konfig. af tilladelser.

2. Opret en ny tilladelse

Klik på knappen Tilføj en mere for at oprette endnu en tilladelse.

Giv din nye tilladelse et passende navn under Navn.

Under Gem som vælger du, hvilke(n) tilladelse(r) der er tale om.

Husk at klikke Gem for at gemme den tilladelse, du lige har oprettet.

3. Opret et afkrydsningsfelt

Det næste du skal gøre, er at oprette et afkrydsningsfelt i din(e) formular(er).

Det gør du ved at gå ind på den side, hvor du redigerer en formular og tilføje et nyt felt (du kan læse, hvordan du redigerer dine formularer her).

Under Etikette skriver du den tekst, du genre vil have skal fremgå af formularen. Det er vigtigt, at denne tekst stemmer overens med, hvordan tilladelsen gemmes. Skriv f.eks. "[Organisation] må gerne sende mig emails", hvis du har sat tilladelsen til at gemme som tilladelse til at sende email.

Under Felt type vælger du Afkrydsningsfelt, og under Gem som kan du finde dine oprettede tilladelser i dropdownmenuen.

I eksemplet her vil den tilladelse, du lige har oprettet, fremgå som Tilladelse til: email.

Husk at gemme din formular og gennemse dine ændringer, når du er færdig.

Hvordan ser du, hvilke kontakter der har givet hvilke tilladelser?

Når du eksporterer oplysninger om indbetalinger eller betalingsaftaler, vil det fremgå af eksport-filen sammen med giverens navn, mailadresse osv. Læs mere om eksport af indbetalingsoplysninger her

Du kan også se, hvilke tilladelser en kontakt har givet dig, ved at klikke dig ind på den pågældende kontakt i OnlineFundraising. I bunden af listen med giverens navn, adresse osv. finder du Tilladelser modtaget. Her kan du se, hvilke tilladelser kontakten har givet.

Vil du vide mere om reglerne og vores anbefalinger til tilladelser?

Så læs vores artikel om tilladelser her.

Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på support@fundraisingbureauet.dk.