Datamodel

Datamodel

Senest redigeret:


OnlineFundraisings datamodel består af forskellige enheder, som relaterer sig til hinanden på kryds og tværs. Det er relevant at kende datamodellen, når du skal forstå, hvordan OnlineFundraising fungerer.

Sk_rmbillede_2022-03-31_kl._13.51.20.png

Oversigt over termer

Contact

Først og fremmest har datamodellen en kontakt med kontaktoplysninger, som du finder under Contacts.

Subscription

En Contact kan have forskellige Subscriptions. En subscription er dermed den aftale, der knytter sig til en given kontakt. 

Agreement

En Agreement er den aftale, som kontakten har subscribed eller abonneret på. Det kan også beskrives som produktet eller det, som man abonnerer på.

En god måde at forklare forskellen mellem en subscription og en agreement er ved at forestille sig et Netflix-abonnement. Hvis du gerne vil have et abonnement, går du ind på hjemmesiden og køber et abonnement, som f.eks. kan koste 99 kroner, som bliver trukket d. 1. i hver måned. Alt det, der relaterer sig til beløbet og frekvensen på den aftale, der indgås, er det, som vi kalder agreement.

En agreement findes i to afskygninger:

1. En shared agreement: Hvis vi bliver i Netflix-terminologien, kan en shared agreement være, når Netflix f.eks. har tusindvis af folk, der har et abonnement til 99 kroner. Hvis de foretager en ændring i prisen, vil det påvirke alle dem, der har en subscription til den agreement. Det vil typisk være et vedtægtsbaseret medlemskab 

2. En personal agreement: En personlig aftale er f.eks., når donor gerne selv vil vælge, hvad beløbet og frekvensen er på en aftale. Donor er dermed den eneste, der har en subscription til den agreement.

AddOn

Det kan f.eks. være en ekstra donation oven på et medlemskab. Det er dermed en tilføjelse af et beløb til en eksisterende subscription.

Payment Method

Payment method beskriver ganske enkelt, hvordan man betaler. Det kan være betalingskort, sms, Betalingsservice, MobilePay Subscriptions osv.

Payment

Payment repræsenterer, at der skal finde en betaling sted. 

Charge attempt

For at en betaling kan finde sted, sker der først og fremmest et charge attempt til den gateway, der benyttes. 

Transaction

Når charge attempt lykkes, sker der en transaction, som fortæller, at det nu er overført penge fra den ene konto til den anden. Betalingstatus vil derfor ændre sig fra pending til charged.

Refund

Refundering er en selvstændig enhed i vores datamodel. 

Payment Gateway

Hver payment method har en direkte kobling til nogle underliggende payment gateways. Det kan f.eks. være, at indbetalingen kommer fra MobilePay.