Kontakter

Om "kontakter" (Contacts)

Senest redigeret:

Ønsker du at se alle dine givere og medlemmer, skal du kigge under Contacts i menupunktet under Transactional. Her kan du se en liste med de seneste kontakter, der er modtaget gennem OnlineFundraising. Det er derfor også dit go-to sted, hvis en donor ringer ind for at få ændret noget i deres aftale.

Persondata

Når du tager imod oplysninger om givere og medlemmer, skal du være opmærksom på at overholde persondatalovgivningen, som stiller krav til, hvordan du behandler og opbevarer personoplysninger. 

I OnlineFundraising behandler vi persondata, som du indsamler om dine givere og medlemmer. Disse afhænger af, hvilke oplysninger du tager imod under oprettelsen; hvad end det er på din hjemmeside, via telemarketing eller gadehvervning eller håndtering af ind- og udadgående sms-beskeder. Herunder er også godkendelse af betalingsoplysninger via betalingsgateways, indløsere og andre oplysninger, som er nødvendige for at godkende betalingsmidlet. Læs mere i vores databehandleraftale.

Af samme årsag er der forskel på, hvorvidt du vælger at anonymisere eller arkivere en kontakt. Når du anonymiserer en kontakt, kan du ikke finde vedkommende igen. Vælger du kun at arkivere en kontakt, har du mulighed for at finde personoplysningerne frem igen.

Dublethåndtering

OnlineFundraising laver ikke dublethåndtering. Hvis du er interesseret i dublethåndtering, skal du gøre det via en integration – typisk et CRM – som har flere datapunkter, der kan afgøre, hvorvidt der er tale om en dublet eller ej.

Én person kan godt optræde som flere forskellige kontakter i OnlineFundraising. Det skyldes, at OnlineFundraising opretter en ny kontakt for hver gang, en person foretager en ny selvstændig enkeltbetaling eller opretter en ny betalingsaftale – medmindre du benytter dig af en CRM-integration, hvor kontakterne flettes.

Mulighed for at "udflette"

Hvis en integration har flettet kontakter ved en fejl, har du mulighed for at udflette dem igennem, så kontakterne er tilbage til deres udgangspunkt. Du gør dette via funktionen Unmerge.