Formularbygger

Sådan opsætter du forskellige fornål

Senest redigeret:

Når du skal definere, hvad formålet med en indbetaling er, skal du kigge under din relevante formular. Her finder du funktionen Purposes.

Formålet kan være fikseret og skjult eller synligt i formularen – eller du kan gøre det muligt for kontakten selv at vælge, hvilket formål en indbetaling skal gå til. Alt det sætter du op under Purposes.

Purposes kan styre beløbet, og så er det en hjælp til bogholderiet, da funktionen giver mulighed for at se, hvad pengene er givet til.

Definer dit formål

Du opretter dit formål samme sted, som du redigerer dine formularer. Under din formular finder du menubjælken Purposes lige over de forskellige felter i formularen. Her har du mulighed for at indstille et eller flere formål.

For hvert formål du opretter på en formular, kan du definere følgende:

Name in form
Dette navn vil være synligt for personen, der udfylder formularen, hvis du gør formålet synligt.

Payment rules
Du har mulighed for at indstille to ting i forhold til betalingen

1. Payments are tax deductible: Sætter du hak her, betyder det, at du via en eksport eller i dit CRM-system, kan se, at betalingen er fradragsberettiget. Det er ikke noget, donor ser medmindre det skrives som en del af kvitteringen
  2. Payments are required in dunning: Denne tjekboks skal sættes hak i, såfremt der bliver oprettet en betalingsaftale med retskrav på betalingen. Læs mere her.

Default amount
Hvis der er et fast beløb, som ikke skal kunne ændres af donor, kan du definere beløbet her. Hvis du har mere end et beløb, eller hvis du ønsker at donor selv skal angive beløbet, efterlader du blot feltet tomt, og definerer mulighederne i forbindelse med opsætning af formularen.

Success landing page
Denne side kaldes også takke- eller kvitteringsside, hvor donor ender, efter formularen er udfyldt. Til det skal du lave en side på dit domæne, som f.eks. JeresDomæne.dk/tak.

Ønsker du at lande på samme side, behøver du ikke at indtaste URL-adressen, hvor din formular ligger. Da der er nogle browsere, der ikke medgiver denne information automatisk, anbefaler vi at indsætte denne kode på jeres hjemmeside lige inden <head> slutter:

<meta name="referrer" content="always">

Vi anbefaler dog, at du har en takke- eller kvitteringsside. Du kan læse, hvordan du indlejrer en formular på din hjemmeside gennem denne guide: INDSÆT HER.

Communication
Her vælger du den kommunikation, der er oprettet til formularen eller formålet.

Læs mere om kommunikation her.

Accounting Code

Her angiver du din Purpose Accounting Code, som er den formålskode, der kan være med til at hjælpe din regnskabsafdeling med at identificere betalinger på de forskellige formål. Læs mere om det her.

Opsætning for betalingsaftaler

Hvis dit formål skal forbindes til en formular med faste træk, skal du definere en betalingsaftale. Her skelner vi mellem en personlig aftale og en del aftale.

Læs mere her.