Datamodel

Datamodellen

Senest redigeret:

OnlineFundraisings datamodel består af forskellige entiteter, som relaterer sig til hinanden på kryds og tværs. Det er relevant at kende datamodellen, når du skal forstå, hvordan OnlineFundraising fungerer som system.  

regular-datamodel.png

> Er du udvikler? Læs denne artikel for at få et API overblik og se en avanceret datamodel.

Oversigt over termer

Contact

Først og fremmest har datamodellen en kontakt med kontaktoplysninger, som du finder under Contacts.

Subscription

En kontakt kan have forskellige subscriptions. En subscription er dermed den aftale, der knytter sig til en given kontakt. 

Agreement

En agreement er det produkt eller det, som kontakten abonnerer på.

En god måde at forklare forskellen mellem en subscription og en agreement er ved at forestille sig et Netflix-abonnement. Et abonnement kan f.eks. koste 99 kroner, som bliver trukket d. 1. i hver måned. Alt det, der relaterer sig til beløbet og frekvensen på den aftale, der indgås, er det, som vi kalder en agreement.

En agreement findes i to afskygninger:

1. En shared agreement: Hvis vi bliver i Netflix-terminologien, kan en shared agreement være, når Netflix f.eks. har tusindvis af abonnementer. Hvis Netflix vælger at foretage en ændring i prisen, vil det derfor påvirke alle dem, der har en subscription til den agreement. I fundraisingterminologi vil det typisk være et vedtægtsbaseret medlemskab.

2. En personal agreement: En personlig aftale er f.eks., når donor gerne selv vil vælge, hvad beløbet og frekvensen er på en aftale. Donor er dermed den eneste, der har en subscription til den agreement.

AddOn

En AddOn kan også beskrives som et tillægsprodukt til et abonnement. Det kan f.eks. være en ekstra donation oven på et medlemskab. 

Payment Method

Payment method beskriver ganske enkelt, hvordan man betaler. Det kan være betalingskort, sms, Betalingsservice, MobilePay Subscriptions osv., og det er dermed OnlineFundraisings kobling til den relevante gateway.

Payment

Payment repræsenterer, at der skal finde en betaling sted. 

Charge attempt

For at en betaling kan finde sted, sker der først og fremmest et charge attempt til den gateway, der benyttes. 

Transaction

Når charge attempt lykkes, sker der en transaction, som fortæller, at der nu er overført penge fra den ene konto til den anden. Betalingstatus vil derfor ændre sig fra pending til charged. Såfremt man foretager en refundering, vil der oprettes en ny transaction med et negativt beløb, som relaterer sig til den samme betaling. 

Refund

Refundering er en selvstændig enhed i vores datamodel.