Send sms'er

Opret ny masseudsendelse

Senest redigeret:

I OnlineFundraising kan du sende massevis af sms'er afsted til danske telefonnumre. 

Hvis du ønsker at oprette en sms-udsendelse, går du først ind i SMS Outbound, som ligger i hovedmenuen til venstre. Her kan du se dine Batches, hvilket er en pulje af sms'er. Sms-puljer kan sendes ud med det samme - eller på et senere tidspunkt, som du selv planlægger. Sms-puljer kan desuden trække rigtig mange sms'er adgangen; det fungerer ved at sms'erne bliver lagt i kø og sendes ud løbende. 

Før du går i gang: Test af sms

Øverst i højre hjørne har du mulighed for at teste de sms'er, du ønsker at sende ud, via Test SMS. Dette kan for eksempel være med henblik på at tjekke hvor mange sms'er din tekst bliver til. Bruger du unicode tegn eller emojis, som gør din SMS længere, vil der komme en advarsel. Bemærk at sms'en bliver sendt, så angiv et telefonnummer der kan benyttes til test. Telefonnummer skal angives uden landekode.

SPA Merchant (4).png

Test af sms fungerer ikke med forkortelse af links. Et forkortet link består altid af det samme antal karakterer (24), så du kan benytte dig af følgende test-link for at få en korrekt optælling på din test-sms: https://kortl.ink/r3eyr7.

Trin 1: Klik Create new batch

Hvis du ønsker at oprette en ny batch, klikker du Create new batch

sms-outbound-1.png

Trin 2: Udfyld information om din batch

Dernæst udfylder du informationer om din sms-udsendelse:

 1. Batch name: Dette er navnet på din sms-kampagne/pulje. Denne information er kun synlig i OnlineFundraising og er således ikke tilgængelig på mdotageren.
 2. Sender alias: Det er en god idé at skrive nummeret (shortcode), hvor du har dine keywords tilknyttet, hvis du ønsker, at modtageren skal sms'e et keyword tilbage. Dit sender alias kan også være et navn – f.eks. din organisations navn. Det kan du bl.a. vælge at gøre, hvis det blot er en informativ sms, du sender ud. 
 3. Schedule start: Her sætter du dato og tidspunkt på din udsendelse. Sender du mange afsted, kan du vælge muligheden "Send the sms between ...and" for at sikre at der ikke bliver sendt beskeder ud på et uhensigtmæssigt tidspunkt.. Denne mulighed kan du se, hvis du vælger Advanced settings øverst i høre hjørne. 
 4. Create: Når du er klar til at oprette din batch, klikker du Create øverst i højre hjørne, og din batch er oprettet. Du har nu mulighed for både at sætte tekster ind og uploade filer med de telefonnumre, dine sms'er skal sendes til.

sms-batch-1.png

Trin 3: Upload telefonnumre og tekst

Nu kan du sætte din liste af telefonnumre ind sammen med teksten, der skal sendes. Du kan enten uploade en Excel- eller en CSV-fil med den relevante information.

3.1. Download vores skabelon

Vi anbefaler, at du downloader vores skabelon ved at klikke Download an example file med fem kolonner (eksempel vedhæftet nederst i artiklen):

 • msisdn (skal udfyldes): Mobiltelefonnummer som SMS skal sendes til med foranstillet landekode i formatet "45" (d.v.s. uden "00" og "+").
 • text (skal udfyldes): Sms'ens indhold. Filen kan godt indeholde forskellige sms'er til forskellige telefonnumre, fx hvis en sms skal være personlig.

Sådan forkorter du et link

Hvis sms'en indeholder et link har du mulighed for at forkorte det, sådan så det samlede antal karakterer i sms'en bliver lavere - hvis det er tilfældet skal de følgende kolonner også udfyldes:

 • shortLinkDomain: Domæne, som dit forkortede link kommer til at indeholde. OnlineFundraising understøtter kortl.ink.
 • url: Det link, du gerne vil have med i din sms, som skal forkortes.
 • placeholder: Et kort, unikt stykke tekst, der sættes ind i sms-teksten, der hvor linket skal stå. Det er vigtigt, at denne placeholder kun fremgår én gang i sms'en. Vi anbefaler at bruge denne placeholder: {{url}}

Bemærk at det kun er muligt at forkorte et link per sms. Links, der er sat ind direkte i sms-teksten vil ikke blive forkortet automatisk. 

3.2. Klik Upload

Når listen er klar, uploader du den ved at klikke Browse .xlsx or .csv files og finder din fil frem. Derefter klikker du Upload. 

sms-batch-2.png

3.3. Valider telefonnumre

Inden du importerer filen, skal du validere dine telefonnumre:

 1. Vælg landekode, du vil validere op imod. I dette eksempel benyttes +45.
 2. Klik Validate. Dette starter valideringsprocessen. Når denne er gennemført vil du få muligheden for at importere filen (se næste trin).

Er der en fejl i et eller flere telefonnumre, vil systemet komme op med meddelelsen: Error, og du kan se fejlen ved at klikke View errors.

sms-batch-3.png

Trin 4: Importer fil

Når filen er som den skal være, klikker du Import. Din masseudsendelse er nu registreret og afventer blot af blive lagt i kø.

sms-batch-3.1.png

Trin 5: Sæt sms'erne i kø

Når du har udfyldt og importeret dine informationer, klikker du Queue for [...], og dine sms'er er lagt i kø. Du kan altid stoppe køen igen ved at klikke Stop ved Pending.

sms-batch-4.png

Når din SMS batch er behandlet, vil status ændre sig til Done og du kan se antallet af modtagere og antal SMS'er sendt 

SPA Merchant.png