Formularbygger

Opsæt formål i din formular

Senest redigeret:

Når du skal definere, hvad formålet med en indbetaling er, skal du kigge under din relevante formular. Her finder du området Purposes, hvor du har mulighed for at indstille et eller flere formål.

Et formål kan være fikseret og skjult eller synligt i formularen – eller du kan gøre det muligt for kontakten selv at vælge, hvilket formål en indbetaling skal gå til. 

Definer dit formål

form-purpose-conf-1.png

For hvert formål du opretter på en formular, kan du definere følgende områder:

1. Name in form
Du skriver navnet på dit formål under Name in form. Dette navn vil være synligt for personen, der udfylder formularen, hvis du gør Purposes synligt.

2. Payment rules
Du har mulighed for at indstille to ting i forhold til betalingen under Payment rules:

  1. Payments are tax deductible: Sætter du hak her, betyder det, at du via en eksport eller i dit CRM-system, kan se, at betalingen er fradragsberettiget. Det er ikke noget, donor ser medmindre det skrives som en del af kvitteringen
  2. Payments are required in dunning: Denne tjekboks skal sættes hak i, såfremt der bliver oprettet en betalingsaftale med retskrav på betalingen. 

Hvis betalinger sættes til påkrævet, så vil betalingsaftalen blive lukket automatisk efter en periode med inaktivitet, det vil sige manglende betaling fordi donor/medlem afviser betalingen.  Periodens længde er afhængig af betalingsmetoden:

  • Betalingsservice lukker efter 18 månders inaktivitet
  • MobilePay lukker efter 15 månders inaktivitet
  • Betalinger med kort går i gennem med det samme og kan derfor ikke afvises af donor/medlem. Af denne årsag vil betalingsaftaler på kort ikke blive lukket automatisk, selvom betalinger er sat til påkrævet.

3. Default amount
Hvis der er et fast beløb, som ikke skal kunne ændres af donor, kan du definere beløbet under Default amount. Hvis du har mere end et beløb, eller hvis du ønsker at donor selv skal angive beløbet, efterlader du blot feltet tomt og definerer mulighederne i forbindelse med opsætning af formularen.

4. Succes landing page
Du kan indsætte en URL til siden, hvor donor skal ende, når formularen er udfyldt. Det gør du i feltet Success landing page. Til det skal du lave en side på din hjemmeside, som f.eks. DinHjemmeside.dk/tak.

Det er ikke obligatorisk at definere en takke- eller kvitteringsside. Hvis den mangler, vil kvittering blive vist på den side, hvor formularen er indlejret.

5. Communication
Under Communication vælger du den bekræftelsesbesked, der er oprettet til formularen eller formålet. 

Læs mere om kommunikation her.

6. Accounting code
Under Accounting code angiver du din Purpose Accounting Code, som er den formålskode, der hjælper din regnskabsafdeling med at identificere betalinger på de forskellige formål.

Læs mere om bogføring her.

Personlig eller delt aftale?
Hvis du benytter dig af en såkaldt "delt aftale", kan du vælge den under "Choose shared agreement to overrule". Dermed bliver alt ovenstående defineret derudfra.

Er det en personlig aftale, udfylder du felterne "Personal agreement name" og "Personal agreement description". Begge er synlige for MobilePay.

Læs mere om betalingsaftaler her.