Formularbygger

Sammensæt felter i din formular

Senest redigeret:

Når du opretter en ny formular, er det nødvendigt at definere felterne i formularen samt hvad der skal til for at tage imod betalinger.

Vi anbefaler, at du som udgangspunkt tager en kopi af en eksisterende formular og tilpasser den til dine nye behov. Læs, hvordan du kopierer en eksisterende formular.

Tilføj felter i din formular

mceclip0.png

I området Fields tilføjer du felter til din formular via Add another, som ligger i bunden under alle de eksisterende felter

Funktioner i de enkelte felter

I det enkelte felt har du mulighed for at tilføje den relevante information. Felter kan både være synlige og usynlige for giver/medlem.Sk_rmbillede_2022-07-06_kl._10.52.14.png

Label
Dette er navnet på det enkelte felt, som også vises i formularen, såfremt det er synligt. 

Attributes
Require = Klik her, feltet skal være påkrævet ved udfyldning.
Read only = Klik her, hvis kontakten ikke skal have mulighed for at indtaste nogen information.
Hide = Klik her, hvis du ønsker at skjule feltet.

Input type
Her indstiller du, hvilken type information der skal udfyldes i formularen – f.eks. om det er tekst, nummer, e-mail m.m. eller om det er en længere tekst, du vil skrive.

Save as
Her definerer du, hvad den pågældende data skal gemmes som. Du kan vælge fra en liste af standardfelter, som fx betalingsmetode (Payment Method). Det er også muligt at gemme som et tilpasset felt (Custom).

Options
Er der flere valgmuligheder i din formular (f.eks. i Radio eller Select), definerer du de forskellige svarmuligheder her ved at adskille dem med kommaer som eksempelvis: Vand,Sodavand,Kaffe. Så kan disse blive til en dropdownmenu.

For transkationelle felter, såsom frekvens eller betalingsmetode, behøver du ikke at udfylde options. Valgmulighederne for transaktionelle felter skal i stedet konfigureres under Transactional settings, der ligger til højre for feltopsætningen i formularbyggeren.

Tooltip
Det er muligt at tilføje en lille hjælpetekst på nogle af felterne. Teksten bliver synlig, når kontakten holder musen over ?-ikonet som vist på billedet.tooltip.png

Validation
Alle tekster har en automatisk valideringstekst, som du har mulighed for at ændre her. Valideringsteksten bliver vist i formularen, hvis donor/medlem forsøger at indtaste en ugyldig værdi i feltet.

Reference
Referencen bliver knyttet til et felt 'bag kulissen'. Det bliver dermed ikke vist i formularen, men reference kan hentes i en fileksport eller API-integration, f.eks. til CRM. Feltet udfyldes automatisk for standard felter og skal udfyldes manuelt for tilpassede felter.

Slet de felter, du ikke har behov for

Du kan slette felter, der ikke længere er behov for, ved at trykke på Remove-knappen nederst i det enkelte felt.

Sorter felterne

Ved at trykke på pilene nederst i de enkelte felter, er det muligt at ændre rækkefølgen på dine felter. Sk_rmbillede_2022-07-06_kl._11.02.00.png

Var denne artikel en hjælp?

0 ud af 0 fandt dette nyttigt