Metadata

Ret metadata i DataSet

Senest redigeret:

Det er muligt at rette metadata i et DataSet, der er kommet ind som resultat af, at en donor eller et medlem har udfyldt en formular, sendt en SMS til din organisation, eller er kommet ind via en Onboarding formular.

Manuelle rettelser i DataSet forekommer typisk kun, når der er opstået fejl. Et scenarie kan for eksempel være, at din organisation har udgivet en ny formular og kort tid efter tilføjet et metadata felt, der skulle have været med til at starte med. De besvarelser der er kommet ind før rettelsen mangler dette felt.

Til udvikleren: Manuelle rettelser i et DataSet svarer til at redigere formResult. Rettelser til et DataSet trigger en webhook. Læs vores API dokumentation om DataSet for detaljer om, hvordan DataSet er bygget op.

1. Sådan retter du DataSet

I det følgende eksempel tilføjer vi utm_source til et SMS DataSet. 

1.1. Fremsøg DataSet

Gå til det DataSet, du gerne vil rette. For enkelte DataSet, så er det nemmeste at slå DataSettet op fra betalingsaftalen (Subscription) eller betalingen. Nedenstående skærmbillede viser, hvordan du tilgår DataSet fra en Subscription (tilsvarende for en betaling).

1.2. Rediger DataSet

Vælg Edit på DataSettet for at rette metadata.

Du får nu muligheden for at rette eksisterende datapunkter eller tilføje nye. For at tilføje et nyt felt:

  1. Vælg New field
  2. Angiv feltnavn
  3. Angiv feltværdi

Gentag efter behov. Husk at afslutte ved at gemme ændringerne (Save changes). 

1.3. Gennemse resultat

De nye/redigerede felter fremgår nu af oversigten over DataSettet. Bemærk at de ny felter kan være skjult som udgangspunkt. Klik på Expand for at udvide detaljer.

 

Var denne artikel en hjælp?

0 ud af 0 fandt dette nyttigt