Kommunikation

Notifikationer vedrørende afbrudt betaling

Senest redigeret:

Du kan få brug for at sende information ud omkring betalingsmetoder, når de af den ene eller anden årsag kommer til at tilbageholde en betaling i forbindelse med en betalingsaftale. Det kan f.eks. være, når et kort er ved at udløbe, eller hvis en betaling bliver annulleret i MobilePay's app.

Derfor skal du sende denne type notifikationer ud

Når en betaling bliver afbrudt eller tilbageholdt, er du interesseret i at påpege det over for donor. Når du henvender dig til donor, giver du vedkommende mulighed for at forny betalingsmetoden, så du kan fastholde aftalen. En god måde at gøre dette på er f.eks. ved at skrive: "Hej, der er vist sket en fejl" eller "Hej, det ser ud til, at dit betalingskort er ved at udløbe"

Sådan opretter du notifikationer vedrørende afbrudt betaling

Du opretter denne type kommunikation under Retention. I det følgende gennemgår vi de forskellige typer af Retention, som dækker over de hændelser, der kan opstå i forbindelse med en betalingsmetode.

De forskellige typer af Retention

Sk_rmbillede_2022-05-02_kl._22.02.35.png

Payment method with credit card requires renewal

Når der er 30 eller 60 dage tilbage til, at donors betalingskort udløber, kan du sørge for, at der bliver sendt en automatisk e-mail eller sms, som gør opmærksom på dette.

Payment method was cancelled by debitor

Hvis en betalingsmetode bliver annulleret, kan du sende en besked til giver med det samme. På den måde muliggør du, at din giver får mulighed for at tilføje et nyt betalingsmiddel til den aftale, der ikke længere er aktiv. 

Send dine notifikationer ud via sms eller e-mail

Ved ovenstående scenarier, hvor du ønsker at oprette en besked, kan du sende en besked ud på e-mail og/eller sms. 

Sk_rmbillede_2022-05-03_kl._16.23.38.png

For at sætte donor i stand til at genaktivere sin betalingsaftale, skal du henvise dem til en formular, hvor vedkommende kan vælge en ny betalingsmetode. Det sker via et link, som ser ud som i ovenstående screenshot. Her er det vigtigt, at du definerer din egen hjemmeside og en underside, hvor en formular befinder sig, så donor bliver henvist hertil.

Hør Stephan forklare, hvordan du gør i videoen nedenfor.